Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vecernja

Svečana Večernja uoči središnje proslave 113. Dužijance u Subotici

Svečana večernja Služba hvale uoči proslave Dužijance u Subotici slavljena je u subotu 12. kolovoza u katedrali-bazilici sv. Terezije Avilske. Uz sudjelovanje srijemskoga biskupa koadjutora Fabijana Svaline, predvoditelja središnje mise, molitvu Crkve predmolio je i propovijedao župnik subotičke katedralne župe mons. Stjepan Beretić.

Papa: „Skandali nas pozivaju na ponizno i trajno pročišćenje“

Moleći Večernju molitvu u jeronimitskom samostanu u Lisabonu iz 16. stoljeća, prvog dana svog apostolskog putovanja Portugalu za Svjetski dan mladih 2023., u srijedu 2. kolovoza papa Franjo je potaknuo svećenike i redovnike da s novim zamahom naviještaju spasonosnu poruku evanđelja u svijetu u kojem postoji mnogo tame, objavio je Vatican News.

Svečana večernja uoči blagdana sv. Tripuna

Uoči liturgijske proslave sv. Tripuna, zaštitnika Kotora i Kotorske biskupije, na Kandeloru (Svijećnicu) 2. veljače slavljena je blagdanska misa, a u večernjim je satima održan jedinstveni obred kojim se kotorska Crkva s pravom ponosi budući da ga je jedina na području Jadrana sačuvala. Naime, radi se o zajedničkoj molitvi Časoslova – pjevanoj Večernjoj i Službi čitanja tijekom koje se kade svete relikvije.

1 2 3 4