Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: velika-gospa

Blagoslovom djece završeno slavlje Velike Gospe u Aljmašu

Proslava blagdana Uznesenja BDM na nebo u nadbiskupijskom Svetištu Gospe od utočišta u Aljmašu završena je večernjim euharistijskim slavljem, koje je predvodio i propovijedao mons. Ivan Ćurić, biskup đakovačko-osječki i naposljetku blagoslovio djecu i obitelji.

U Srijemskoj biskupiji blagdan Velike Gospe proslavljen u Zemunu

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zemunu, u četvrtak 15. kolovoza 2019. godine proslavljen je blagdan Velike Gospe, a svečanu svetu misu u 10 sati predvodio je apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Luciano Suriani uz koncelebraciju srijemskog biskupa mons. Đure Gašparovića i drugih svećenika.

Biskup Bogdan na proslavi Velike Gospe u župi Uznesenja BDM Dusina - Veliki Prolog

Središnje misno slavlje u župi Uznesenja BDM Dusina - Veliki Prolog, na svetkovinu Velike Gospe u četvrtak 15. kolovoza predvodio je vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, koji je nakon procesije s Gospinim kipom kojega su u odorama nosile policajke, blagoslovio mozaik s glagoljaškim natpisom „Kraljica Hrvata“, koji se nalazi iznad ulaznih vrata crkve, rad akademskog kipara Vlade Čilića.

Vječnost započinje na zemlji

Homilija zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška u euharistijskom slavlju svetkovine Velike Gospe 15. kolovoza 2019. u zagrebačkoj prvostolnici Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Biskup Uzinić na proslavi Velike Gospe u Dubrovniku: Građenje novog svijeta s Bogom nije smo utješna poruka za neznatne nego i za sve ostale

Veliki broj vjernika i gostiju Dubrovnika sudjelovalo je na svečanom večernjem pontifikalnom slavlju na svetkovinu Uznesenja Marijina 15. kolovoza ispred dubrovačke katedrale koja na ovu svetkovinu proslavlja svoju nebesku zaštitnicu. Euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup Mate Uzinić. Nakon mise uslijedila je procesija do gradske luke sa slikom Gospe od Porata koju su ove godine nosili pomorci Nikola Čorak, Ivica Đuraš, Ivica Ljuban, Zvonimir Cetinić, Pero Batinić i Nikola Mihanović. U gradskom portu izmoljena je molitva za sve putnike i blagoslovljena su plovila.

Proslava Velike Gospe u Ilači - "Srijemskom Lurdu"

U najistočnijem marijanskom svetištu Đakovačko-osječke nadbiskupije – svetištu Drage Gospe Ilačke, svečano je 15. kolovoza proslavljena svetkovina Velike Gospe. Mnoštvo hodočasnika iz Đakovačko-osječke nadbiskupije i Srijemske biskupije, ali i iz puno daljih mjesta, došlo je i ove godine u ilačko svetište.

Uršulinka s. Marija Pia Jurić položila prve redovničke zavjete

Svetkovina Velike Gospe svečano je u četvrtak 15. kolovoza proslavljena u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Svečanu poldanju misu predvodio je fra Danijel Rajić, župnik u Dobrinji-Sarajevo. Tijekom mise prve redovničke zavjete položila je uršulinka s. Marija Pia Jurić, rodom iz župe Bistrica kod Žepča (Bosna i Hercegovina).

1 2 3 4