Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: velika-gospa

Veliki broj vjernika Hrvata u Torontu proslavilo Veliku Gospu

Gotovo dvije tisuće Hrvata proslavilo je u nedjelju, 14. kolovoza, blagdan Velike Gospe zaštitnice Župe naše Gospe Kraljice Hrvata u Župnom Parku Father Kamber u Torontu, u Kanadi, svečanim misnim slavljem koje je predvodio generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije preč. doc. dr. Krunoslav Novak u zajedništvu sa svećenicima hrvatskih katoličkih župa Južnog Ontarija.

Proslavljena svetkovina Uznesenja BDM u Župi Dusina  - Velik Prolog

Šest misa slavljeno je na župnu svetkovinu 15. kolovoza u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Dusina - Veliki Prolog, a središnju, kojoj je prethodila procesija u kojoj su kip nosile trudnice, predvodio je župnik Župe Kruševo dr. don Marko Šutalo, predstojnik Teološko-katehetskog instituta u Mostaru.

Proslava blagdana Velike Gospe u Lukovdolu

U župnoj crkvi Uznesenja BDM na nebo, u ponedjeljak 15. kolovoza svečanim je misnim slavljem u nazočnosti velikog broja Lukovljana proslavljen blagdan Velike Gospe.

Proslava svetkovine Velike Gospe u Jelsi

U župi Uznesenja Marijina u Jelsi na Hvaru u ponedjeljak, 15. kolovoza, svečano je proslavljena svetkovina zaštitnice Velike Gospe. Nakon prijepodnevnih misa koncelebrirano misno slavlje predvodio je križevački vladika mons. Milan Stipić.

1 2 3 16