Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: velika-gospa

Svečano proslavljena Gospojina u Duvanjskom dekanatu

Blagdan Velike Gospe - Gospojina - u Duvanjskom dekanatu u općini Tomislavgrad tradicionalno se svečanim misnim slavljima posebno slavi u župama Seonica i Prisoje, prenosi portal tomislavnews.com u subotu 16. kolovoza.

Biskup Palić predslavio euharistiju na Veliku Gospu u Pagu

Svetkovina Velike Gospe, koju Pažani nazivaju Vela Stomorina, tradicionalno je svečano proslavljena u subotu 15. kolovoza. Svečano večernje koncelebrirano slavlje u zbornoj crkvi Uznesenja Marijina u Župi Uznesenja BDM u Pagu predvodio je mons. Petar Palić, hvarski biskup i imenovani mostarsko-duvanjski biskup.

Apostolski nuncij Nikola Eterović na Veliku Gospu u Pučišćima: Prijeti nam duhovna pandemija

Nadbiskup Nikola Eterović, apostolski nuncij u Njemačkoj, predvodio je u subotu 15. kolovoza na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo euharistijsko slavlje u crkvi sv. Jeronima u rodnoj župi u Pučišćima na Braču. Uz nadbiskupa Eterovića, suslavio je njegov tajnik i novoimenovani ravnatelj Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta u Zagrebu i voditelj Đakonske pastoralne godine dr. Jakov Rađa.

Mons. Gorski na Veliku Gospu predslavio misu u Stenjevcu

Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski u zagrebačkom naselju Stenjevec, na župnu svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza, predslavio je svečanu euharistiju u 18 sati, na kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća hodočasnika.

Mons. Uzinić predslavio misu ispred katedrale Velike Gospe u Dubrovniku

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza, ispred katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije u Dubrovniku, dubrovački biskup Mate Uzinić predslavio je večernju pontifikalnu misu, prije koje je pred zavjetnom slikom Gospe od Porata, koja se posebno časti u katedrali, izmolio Posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu.

1 2 3 8