Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: veliki-petak

VIDEO Večernja u katedrali Presvete Trojice u Križevcima

Nakon jutarnje službe Velikih ili carskih časova Velikoga petka, križevčaki vladika Milan Stipić u katedrali Presvete Trojice u Križevcima služio je Večernju s polaganjem plaštanice (ikone mrtvoga Krista) u Božji grob, prenosi prigorski hr.

Razgovor s papom Franjom: Svijet je izabrao Kajina, ali Bog ga i dalje spašava

U razgovoru s novinarkom Lorenom Bianchetti, emitiranoj na Veliki petak, 15. travnja u posebnoj emisiji programa „A Sua immagine“ (Na njegovu sliku) Talijanske radiotelevizije, papa Franjo govorio je o raznim temama: o drami rata – ne samo u Ukrajini, ulozi žena, pitanju izbjeglica, pandemiji, svjetovnosti u Crkvi, te važnosti oprosta i nade na kršćanskom putu, objavio je 15. travnja Vatican News.

Služba Muke Gospodnje na Veliki petak u požeškoj katedrali

Službu Muke Gospodnje na Veliki petak, 15. travnja 2022. u požeškoj katedrali sv. Terezije od Isusa predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u središnjim biskupijskim ustanovama i u katedralnoj Župi sv. Terezije.

U porečkoj katedrali Obrede Muke Gospodnje predvodio mons. Kutleša

Obrede Velikog petka, 15. travnja 2022. u porečkoj katedrali predvodio je apostolski upravitelj Porečke i Pulske biskupije i splitsko-makarski nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša u suslavlju s imenovanim zadarskim nadbiskupom koadjutorom Milanom Zgrablićem koji je propovijedao.

Obredi Muke Gospodnje u osječkoj konkatedrali

Obrede Muke Gospodnje na Velik petak, 15. travnja, sa službom riječi, klanjanjem križu i svetom pričešću, predvodio je u osječkoj konkatedrali i Župi sv. Petra i Pavla župnik mons. Adam Bernatović.

1 2 3 9