Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: venezuela

Crkva u Venezueli zabrinuta zbog strašne situacije domorodaca

Katolička Crkva u Venezueli izrazila je zabrinutost zbog očajne situacije u kojima se našlo domorodačko stanovništvo u toj južnoameričkoj zemlji nakon što je pandemija koronavirusa pogoršala ionako teške uvjete u kojima žive, ističe se u pismu koje su zajdnički objavile mjesna biskupska konferencija i više crkvenih organizacija, prenosi Vatican News.

Poziv venezuelskih biskupa na ublažavanje patnje naroda

Venezuelska biskupska konferencija zabrinuta je zbog prepirke predsjednika Nicolasa Madura sa Sjedinjenim Američkim Državama u vezi s nedavnim pokušajem njegova svrgavanja s vlasti, objavio je 13. svibnja Vatican News.

General Družbe Isusove: Crkva u Venezueli za nove izbore

Stanje u Venezueli je vrlo kritično, uz izrazitu napetost, izjavio je vrhovni poglavar Družbe Isusove Venezuelac o. Arturo Sosa 16. veljače za Vatikanski radio te upozorio da stanovništvo te latinskoameričke zemlje proživljava tešku patnju zbog velikog porasta siromaštva.

Izaslanstvo iz Venezuele u Vatikanu

Državno tajništvo Svete Stolice primilo je u ponedjeljak 11. veljače izaslanstvo iz Venezuele, potvrdio je Papin glasnogovornik Alessandro Gisotti, odgovarajući na pitanje novinara, ne navodeći sudionike ni pojedinosti susreta.

1 2