Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vepric

Duhovne vježbe kandidata za đakonat u Vepricu

Kandidati za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije, Zadarske nadbiskupije i Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja imali su od utorka 4. do nedjelje 9. listopada 2022. duhovne vježbe u Vepricu.

Desetak tisuća vjernika na proslavi Male Gospe u Vepricu podno Biokova

U marijanskom svetištu Vepric kraj Makarske središnje slavlje Male Gospe odvijalo se na uočnicu blagdana, u srijedu 7. rujna, kada je u Gospino svetište podno Biokova hodočastilo oko deset tisuća hodočasnika s Makarskog primorja, iz Neretvanske i Imotske krajine, susjednih otoka te Bosne i Hercegovine, a središnju misu slavio je hvarski biskup Ranko Vidović.

Proslavljena Mala Gospa u marijanskom svetištu u Vepricu

Marijansko svetište Vepric kraj Makarske i ove je godine bilo mjestom vjerničkog okupljanja povodom proslave blagdana Male Gospe, a već prema uhodanoj praksi središnje slavlje odvijalo se na uočnicu blagdana, u utorak 7. rujna, kada je Gospino svetište podno Biokova posjetilo više tisuća hodočasnika s Makarskog primorja, iz Neretvanske i Imotske krajine te susjednih otoka i iz Bosne i Hercegovine.

Duhovna obnova vjeroučitelja u Vepricu

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u subotu 3. srpnja održana je godišnja duhovna obnova za vjeroučitelje Splitsko-makarske nadbiskupije u nadbiskupijskom marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu. Uz obdržavanje epidemioloških mjera duhovnu obnovu za 110 okupljenih vjeroučitelja predvodio predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije je don Josip Periš.

1 2