Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: videoporuka

VIDEO Papina molitvena nakana za siječanj: Za dar raznolikosti u Crkvi

Papa Franjo je u videoporuci objavljenoj na spomendan sv. Bazilija i Grgura Nazijanskog, u utorak 2. siječnja 2024., pozvao vjernike na molitvu da im Duh pomogne prepoznati dar različitih karizmi unutar kršćanske zajednice, i otkriti bogatstvo različitosti obrednih tradicija u srcu Katoličke Crkve.

Čestitka-poruka za Međunarodni dan osoba s invaliditetom 2023.

Predsjednik Vijeća za laike Hrvatske biskupske konferencije riječki nadbiskup Mate Uzinić i predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj dubrovački biskup Roko Glasnović uputili su čestitku-poruku za Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca 2023., koju prenosimo u tekstualnom i audiovizualnom obliku s prijevodom na hrvatski znakovni jezik.

Papina videoporuka o molitvi za mir

U videoporuci koju je u srijedu, 22. studenog 2023. objavila Papina svjetska molitvena mreža, papa Franjo potiče vjernike na molitvu za Ukrajinu i Svetu Zemlju, kako bi se sporovi riješili dijalogom i pregovorima, izvijestio je Vatican News.

VIDEO Papina molitvena nakana za listopad: Za sinodu

Papa Franjo je u videoporuci objavljenoj u petak 29. rujna 2023. pozvao na molitvu za Crkvu, da usvoji slušanje i dijalog kao način življenja na svim razinama, dopuštajući da bude vođena Duhom Svetim prema periferijama svijeta.

Papa uputio videoporuku povodom 15. međucrkvenog susreta u Brazilu

U videoporuci koju je objavila Panamazonska crkvena mreža (REPAM), a koju je poslao u prigodi otvaranja 15. međucrkvenog susreta koji se u održava Rondonópolisu, u Brazilu, do 22. srpnja, papa Franjo je ponovno istaknuo da se Crkva, poput rijeke, uvijek mora kretati jer se na taj način „osjeća snažnom”, prenosi Vatican News.

Papa Franjo mladima: Preostalo je 40 dana do Svjetskoga dana mladih

Papa Franjo se putem videoporuke obratio mladićima i djevojkama koji će osobno sudjelovati ili na daljinu pratiti Svjetski dan mladih koji će se održati početkom kolovoza u Lisabonu: „Liječnik mi je rekao da mogu putovati, jedva čekam“, prenosi Vatican News.

1 2 3 5