Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-biskupskih-konferencija-europske-unije-comece

Biskupi Europske unije pozivaju na okončanje nasilja u Svetoj Zemlji

Predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) biskup Mariano Crociata u priopćenju je u srijedu 11. listopada izrazio duboku tugu i zabrinutost zbog tragičnih događaja u Svetoj Zemlji i pozvao na okončanje nasilja, objavili su Vatican News i Kathpress.

COMECE za Dan Europe: Jedinstvo i mir potrebniji nego ikad

Dan Europe i ove je godine održan u tragičnoj pozadini rata na europskom tlu – uz strašne fizičke, materijalne i duhovne patnje za narod Ukrajine. Istaknuo je to predsjednik Vijeća biskupskih komisija Europske unije (COMECE), biskup Mariano Crociata, u poruci povodom Dana Europe 9. svibnja, izvijestio je Vatican News.

Papa COMECE-u: Za mir u Europi potrebni su proroštvo i kreativnost

Obraćajući se sudionicima plenarnog zasjedanja Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE), papa Franjo je 23. ožujka potaknuo na zajedničko zauzimanje u svrhu mirnoga zajedničkog života te istaknuo da se rat ne može smatrati rješenjem za sukobe, izvještava Vatican News.

Europski biskupi i obiteljski savezi jačaju suradnju

Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) i Savez katoličkih udruga u Europi (FAFCE) potpisali su u ponedjeljak 20. ožujka u Bruxellesu sporazum o jačanju uzajamne suradnje, objavila je KNA.

1 2