Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-europskih-biskupskih-konferencija-ccee

U Subotici slavljena misa za preminule od posljedica pandemije

Subotički biskup Slavko Večerin predvodio je u petak 8. travnja misnu žrtvu s nakanom za preminule od posljedica pandemije koronavirusa, čime se Crkva u Bačkoj i Međunarodna biskupska konferencija sv. Ćirila i Metoda pridružila inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija da se svakoga korizmenog dana slavi misa i moli na tu nakanu.

CCEE: Europa mora pomoći migrantima

Novi predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) nadbiskup Vilniusa Gintaras Linas Grušas u razgovoru za list "Avvenire" 13. listopada poručio je da je „naša odgovornost pomoći braći i sestrama koje stižu na naša vrata”, prenosi Vatican News.

Poruka kardinala Angela Bagnasca na Općoj skupštini CCEE-a

Dosadašnji predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija kardinal Angelo Bagnasco uputio je u petak 24. rujna poruku sudionicima na početku zasjedanja Vijeća, s obzirom da je bio spriječen sudjelovati jer je dobio pozitivan nalaz na COVID-19, javlja hrvatski ured Vatican Newsa u subotu 25. rujna.

Papa predsjedao misnim slavljem na početku plenarnog zasjedanja CCEE-a

U Rimu se od 23. do 26. rujna održava plenarno zasjedanje Vijeća europskih biskupskih konferencija koje je u znaku 50. obljetnice postojanja CCEE-a. Na skupštini sudjeluju predsjednici biskupskih konferencija iz cijele Europe, među kojima i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U uvodnom dijelu zasjedanja predsjednici europskih biskupskih konferencija sudjelovali su u Bazilici svetoga Petra u Vatikanu na misi kojom je predsjedao papa Franjo, javlja Vatican News.

Približiti se Bogu znači otvoriti se ljudima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u srijedu 24. veljače euharistijsko slavlje za žrtve pandemije koronavirusa u sklopu inicijative Vijeća europskih biskupskih konferecija (CCEE).

Završna poruka s plenarnog zasjedanja CCEE-a

Plenarna skupština Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) održana je 25. i 26. rujna samo online putem aplikacije za videopozive s više korisnika. Na kraju zasjedanja biskupi članovi CCEE-a uputili su Završnu poruku koju donosimo u cijelosti.

1 2