Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-europskih-biskupskih-konferencija-ccee

Čestitka europskih biskupa Papi povodom desete obljetnice pontifikata

Na desetu obljetnicu njegova pontifikata, europski biskupi pridružuju se papi Franji u pozivu na pravedan mir u Ukrajini, te zahvaljuju Papi na njegovom opširnom „Europskom učiteljstvu“, podsjećajući na neke od njegovih temeljnih etapa. Biskupi u pismu/čestitci ističu Papinu predanost „pomaganju Europi da ponovno otkrije trajno mlado lice Isusa i njegove zaručnice“, objavio je u ponedjeljak, 13. ožujka Ured za medije Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE).

Mons. Kutleša predvodio misu za mir u Ukrajini: „Ono što vidimo na društvenom planu odraz je nutarnjeg siromaštva”

Na inicijativu Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) da se tijekom korizme svakodnevno u jednoj biskupskoj konferenciji slavi misa za žrtve rata u Ukrajini i mir u toj zemlji, u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Zagrebu u četvrtak, 2. ožujka, slavljena je misa koju je predvodio predsjednik HBK zagrebački nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša.

Sarajevo: Mons. Vukšić slavio misu za mir u Ukrajini u okviru europskog Euharistijskog lanca

U okviru korizmenog euharistijskog lanca Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) s nakanom za mir u Ukrajini, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić je u ponedjeljak 27. veljače 2023. predslavio misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, objavila je KTA.

Euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini održano u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije

Na poticaj predsjednika Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) nadbiskupa Vilniusa mons. Gintarasa Grušasa u kapelici Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na Ksaveru u Zagrebu održano je u srijedu, 14. rujna, na blagdan Uzvišenja Svetog Križa euharistijsko klanjanje za mir u Ukrajini koje je u zajedništvu s djelatnicima ureda i institucija HBK predvodio generalni tajnik HBK preč. doc. dr. Krunoslav Novak.

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija slavili misu na Ksaveru u Zagrebu

Generalni tajnici europskih biskupskih konferencija, u nedjelju 3. srpnja 2022., posljednjeg dana svoga 49. redovitog godišnjeg susreta započetog 30. lipnja u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu, slavili su misu u privremenom liturgijskom prostoru pokraj župne i samostanske crkve Sv. Franje Ksaverskog Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša u Zagrebu.

Razgovor s ukrajinskim biskupom Vitalijem Skomarovskijem

Tijekom 49. godišnjeg susreta generalnih tajnika europskih biskupskih konferencija u Zagrebu (30. lipnja – 3. srpnja 2022.), razgovarali smo s generalnim tajnikom Ukrajinske konferencije rimokatoličkih biskupa biskupom Lutska mons. Vitalijem Skomarovskijem.

1 2 3 4