Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijece-hbk-za-katolicki-odgoj-i-obrazovanje

Biskup Škvorčević predvodio euharistijsko slavlje za djelatnike u stručnim službama katoličkih škola

Na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu održan je u petka 10. studenog program trajne formacije stručnih službi katoličkih škola u Republici Hrvatskoj o temi „Uloga stručnih službi katoličkih škola u prevenciji nasilja“. Sastavni dio programa bilo je euharistijsko slavlje koje je u sveučilišnoj kapeli predvodio požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje.

Intervju biskupa Škvorčevića „Vizija katoličkih škola u budućnosti“

Požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje, ovih je dana dao intervjuu novinaru Hrvatskog katoličkog radija Branimiru Gubiću o katoličkim školama u Hrvatskoj, koji je objavljen na portalu Hrvatske katoličke mreže. Razgovor donosimo u cijelosti.

Sastanak biskupa Škvorčevića i ministra Fuchsa

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu u četvrtak 15. prosinca održan je sastanak ministra Radovana Fuchsa i predsjednika Vijeća HBK za katolički odgoj i obrazovanje požeškog biskupa Antuna Škvorčevića radi pokretanja rada na provedbenom dokumentu Ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o suradnji na području odgoja i kulture.