Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijetnam

Mons. Gallagher: Papa želi ići u pohod Vijetnamu

„Papa želi ići u Vijetnam“, otkrio je to mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama i međunarodnim organizacijama Državnog tajništva Svete Stolice, komentirajući Papinu audijenciju s političkim predstavnicima Vijetnama, održanu u četvrtak, 18. siječnja, objavio je Vatican News.

Papa vijetnamskim katolicima: Promičite dijalog i potičite nadu

U pismu Crkvi u Vijetnamu, povodom usvajanja sporazuma između lokalnih vlasti i Svete Stolice o statusu papinskoga predstavnika rezidentnoga u Vijetnamu, papa Franjo je istaknuo napredak u bilateralnim odnosima te potaknuo vjernike da žive kao dobri kršćani i dobri građani, izvijestio je Vatican News u petak 29. rujna.

Sveta Stolica i Vijetnam unaprijedili bilateralne odnose

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je priopćenje u četvrtak 27. srpnja, u kojem se navodi da su Sveta Stolica i Vijetnam postigli konačan dogovor o tome da Vatikan ima rezidentnog papinskog predstavnika u glavnom gradu Hanoiju, prenosi Vatican News.

Ubijen vijetnamski dominikanac

Dominikanski svećenik fr. Joseph Tran Ngoc Thanh (40) ubijen je u subotu 29. siječnja u vijetnamskom gradu Dak Mot, dok je udjeljivao sakrament pomirenja, objavio je 30. siječnja Red propovjednika na Twitteru, prenosi agencija CNA Deutsch.

U Rimu zaređena dvojica vijetnamskih svećenika i đakon

Pročelnik Zbora za kler nadbiskup Lazar You Heung sik predvodio je u rimskoj crkvi Santa maria delle Grazie alle Fornaci misu tijekom koje su zaređena dvojica vijetnamskih svećenika i jedan đakon, javlja hrvatska redakcija Vatican Newsa u subotu 22. siječnja.

Papa imenovao novoga biskupa u Vijetnamu

Papa Franjo imenovao je 30. listopada mons. Josepha Do Quanga Khanga biskupom koadjutorom vijetnamske Biskupije Bac Ninh, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2