Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vijetnam

Ubijen vijetnamski dominikanac

Dominikanski svećenik fr. Joseph Tran Ngoc Thanh (40) ubijen je u subotu 29. siječnja u vijetnamskom gradu Dak Mot, dok je udjeljivao sakrament pomirenja, objavio je 30. siječnja Red propovjednika na Twitteru, prenosi agencija CNA Deutsch.

U Rimu zaređena dvojica vijetnamskih svećenika i đakon

Pročelnik Zbora za kler nadbiskup Lazar You Heung sik predvodio je u rimskoj crkvi Santa maria delle Grazie alle Fornaci misu tijekom koje su zaređena dvojica vijetnamskih svećenika i jedan đakon, javlja hrvatska redakcija Vatican Newsa u subotu 22. siječnja.

Papa imenovao novoga biskupa u Vijetnamu

Papa Franjo imenovao je 30. listopada mons. Josepha Do Quanga Khanga biskupom koadjutorom vijetnamske Biskupije Bac Ninh, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

U Vijetnamu broj svećeničkih zvanja i dalje raste

Broj svećeničkih i redovničkih zvanja i dalje raste u Vijetnamu, u kojem je 2019. godine bilo sedam milijuna vjernika, odnosno oko sedam posto stanovništva s pet tisuća svećenika, prenosi Vatican News.

Završila Opća izborna skupština Reda propovjednika

U Vijetnamu je u nedjelju 4. kolovoza završila Opća izborna skupština Reda propovjednika. Skupština je zaključena svečanim euharistijskim slavljem u dominikanskom svetištu Sv. Martina de Porresa u gradu Bien Hoa.

Postignut dogovor između Vijetnama i Svete Stolice

Sedmi sastanak radne skupine Vijetnama i Svete Stolice održan je u Hanoju 19. prosinca, a zajednički su njime predsjedali zamjenik vijetnamskog ministra vanjskih poslova Bui Thanh Son i dotajnik Svete Stolice za odnose s državama mons. Antoine Camilleri.