Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vinko-puljic

Kardinal Puljić slavio misu povodom patrona župe i blagoslovio redovničku kuću u Novom Travniku

Vjernička zajednica župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku proslavila je svoj patron na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, 13. svibnja. Središnje euharistijsko slavlje predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Taj dan je bio i blagoslov redovničke kuće Družbe Sestara Milosrdnog Isusa, gdje su prije nekoliko mjeseci započele pastoralno djelovati u ovoj župi Lašvanske doline, s. Damaris Wyrostek i s. Frančeška Kwiatkowska, prenosi KTA.

Kardinal Puljić s biskupima Perićem i Vukšićem pohodio Goražde na spomendan Drinskih mučenica

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinala Vinko Puljić, u zajedništvu biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim mons. Ratkom Perićem te vojnim biskupom u BiH mons. Tomom Vukšićem, u treću nedjelju Došašća, 15. prosinca 2019. u kapeli župnog centra sv. Dominika u Goraždu predvodio je svečano Misno slavlje na spomendan blaženih mučenica s. Marije Jule Ivanišević i četiriju susestara poznatih kao Drinske mučenice.

Održan 15. Humanitarni koncert i prodajna izložba za djecu u Stadlerovog dječjeg doma „Egipat“ u Sarajevu

U organizaciji sestara Služavki Malog Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 27. studenoga u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije i u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu održan je Humanitarni koncert pod geslom „Stadler, misionar Bosne“ i prodajna izložba pod motom „Darovana ljubav“. Prikupljena sredstva s prodajne izložbe, koju su pripremile zajednice sestara i Prijatelji Malog Isusa iz raznih mjesta, namijenjena su školovanju djece Stadlerova dječjeg doma „Egipat“ u glavnom gradu BiH u kojem se sestre Služavke Malog Isusa sa suradnicima brinu za djecu bez prikladne roditeljske skrbi.

Održan seminar za bogoslove i sjemeništarce u Bosni i Hercegovini

Redoviti godišnji seminar za bogoslove i sjemeništarce iz bogoslovnih i malih sjemeništa u Bosni i Hercegovini u okviru trajne formacije dijecezanskih i redovničkih kandidata za svećeništvo održan je 28. rujna u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije i Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu. Seminar je vodio talijanski svećenik i profesor na Teološkom fakultetu Sjeverne Italije u Milanu dr. sc. Stefano Guarinelli, teolog, psiholog i psihoterapeut, a tema je bila: Hod prema unutarnjoj integraciji.

Započeo seminar za bogoslove i sjemeništarce iz bogoslovnih i malih sjemeništa u BiH

U subotu, 28. rujna u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije i Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu započeo je seminar za bogoslove i sjemeništarce iz bogoslovnih i malih sjemeništa u Bosni i Hercegovini. Riječ je o redovitom godišnjem seminaru u okviru trajne formacije dijecezanskih i redovničkih kandidata za svećeništvo.

Misa zadušnica i ispraćaj pokojnog vrhbosanskog svećenika Pere Iljkića

Misom zadušnicom, koju je u bogoslovnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu 10. rujna u zajedništvu s vojnim biskupom u BiH mons. Tomom Vukšićem predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, od pokojnog svećenika Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Pere Iljkića oprostilo se 40-ak kolega svećenika, veći broj časnih sestara, bogoslova i drugih vjernika. Među koncelebrantima je bio i fra Jozo Marinčić, provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

1 2