Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeronaucna-olimpijada

Nadbiskup Barišić primio najbolje ekipe vjeronaučne olimpijade

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u srijedu, 8. srpnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu šest vjeronaučnih ekipa koje su na Nadbiskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi, održanoj 2. ožujka u Osnovnoj školi Ivana Lovrića u Sinju na temu „Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj“, postigle najbolje rezultate osvojivši prva tri mjesta u kategorijama osnovnih i srednjih škola.

U Šibeniku održano biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

U Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku 2. ožujka održana je biskupijska razina Vjeronaučne olimpijade o temi „Sv. Vinko Paulski - apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj“. U kategoriji osnovnih škola pobjednik je OŠ Brodarica, Brodarica, druga je OŠ Fausta Vrančića, Šibenik, a treća OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, Drniš. U kategoriji srednjih škola pobjednik je SŠ Ivana Meštrovića, Drniš, druga je Turističko-ugostiteljska škola, Šibenik, a treća Medicinska škola, Šibenik.

Održana vjeronaučna olimpijada Zagrebačke nadbiskupije

Vjeronaučna olimpijada pod temom "Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj" nastavljena je 2. ožujka na nadbiskupijskoj razini. Za Zagrebačku nadbiskupiju riječ je o međužupanijskom natjecanju, a sudjelovale su škole predstavnice županija na području Zagrebačke nadbiskupije (uz dvije osnovne i jednu srednju školu koje su sudjelovale po načelu izvrsnosti, odnosno najboljim ostvarenim rezultatima sa županijskog / međuškolskog natjecanja), izvijestio je Ured za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije.

Nadbiskupijsko natjecanje iz vjeronauka u Đakovu

Ekipa Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Slavonskog Broda, pod vodstvom vjeroučiteljice Nikoline Krstičević, te ekipa Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku, pod vodstvom o. Hrvoja Juke, pobjednici su Vjeronaučne olimpijade – Nadbiskupijskog natjecanja iz vjeronauka, održanog u ponedjeljak 2. ožujka u Đakovu o temi „Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi“.

Vjeronaučna olimpijada Dubrovačke biskupije

Na natjecanju iz vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Dubrovačke biskupije koje je održano u ponedjeljak 2. ožujka u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Dubrovniku pobijedile su ekipe Osnovne škole Marina Držića iz Dubrovnika i Srednje škole Petra Šegedina iz Korčule.

Vjeronaučna olimpijada u Krčkoj biskupiji

Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike osnovnih škola s područja Krčke biskupije u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održana je ponedjeljak 2. ožujka u prostorima OŠ „Fran Krsto Frankopan“ u Krku u područnoj školi Punat. Na završnom natjecanju, koje je imalo za temu "Sveti Vinko Paulski – apostol milosrdne ljubavi. Vinkova karizma u Hrvatskoj", sudjelovalo je devet osnovnoškolskih ekipa.

Pobjednicima ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade dodijeljeni Oskari znanja

Pobjednicima ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade ekipi iz Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice te ekipi iz Osnovne škola Mate Lovraka iz Nove Gradiške Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija dodijelila je Oskare znanja u petak, 28. lipnja u Zagrebu. Riječ je o najvećem priznanju i nagradi za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.

Kardinal Bozanić susreo se s pobjednicima vjeronaučne olimpijade

„Želim da uvijek vjerujete da možete nešto dobro i lijepo učiniti i da se ne bojite izazova“, poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pobjednicima vjeronaučne olimpijade na nadbiskupijskoj razini na susretu održanom u utorak 4. lipnja na Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu.

1 2 3