Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeronaucna-olimpijada

Pobjednicima ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade dodijeljeni Oskari znanja

Pobjednicima ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade ekipi iz Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice te ekipi iz Osnovne škola Mate Lovraka iz Nove Gradiške Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija dodijelila je Oskare znanja u petak, 28. lipnja u Zagrebu. Riječ je o najvećem priznanju i nagradi za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.

Kardinal Bozanić susreo se s pobjednicima vjeronaučne olimpijade

„Želim da uvijek vjerujete da možete nešto dobro i lijepo učiniti i da se ne bojite izazova“, poručio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pobjednicima vjeronaučne olimpijade na nadbiskupijskoj razini na susretu održanom u utorak 4. lipnja na Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu.

Pobjednici državne Vjeronaučne olimpijade kod biskupa Škvorčevića

U Biskupskom domu u Požegi, biskup Antun Škvorčević primio je 8. travnja pobjednike državnog natjecanja Vjeronaučne olimpijade, skupinu iz Osnovne škole Mate Lovraka u Novoj Gradiški: Edija Conjara, Domagoja Ivaniševića, Mihaela Božića i Nastju Lovrić te njihovu mentoricu vjeroučiteljicu Andrijanu Petrović.

Državno natjecanje iz vjeronauka – program u Đakovu

Drugoga dana Državnog natjecanja iz vjeronauka za osnovne i srednje škole pod geslom „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu”, u četvrtak 4. travnja, oko 200 vjeroučenika sa svom je mentorima oko podneva pristiglo u Đakovo.

Započelo Državno natjecanje iz vjeronauka

Đakovačko-osječka nadbiskupija domaćin je Državnog natjecanja iz vjeronauka – Vjeronaučne olimpijade za osnovne i srednje škole pod nazivom „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“. Natjecanje se od 3. do 5. travnja održava u Osijeku i Đakovu. Uz pomoć Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije organizatori su: Agencija za odgoj i obrazovanje, Nacionalni Katehetski ured te Glas Koncila.

Tradicionalni susret varaždinskog biskupa i predstojnika Katehetskog ureda s najboljim učenicima vjeronaučne olimpijade

Tradicionalni susret varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka i predstojnika Katehetskog ureda preč. Damjana Korena s vjeroučenicima osnovnih i srednjih škola, te njihovim mentorima i ravnateljicama koji su na međužupanijskoj/biskupijskoj razini natjecanja Vjeronaučne olimpijade osvojili prva tri mjesta, održan je u utorak 2. travnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Varaždinu.

Nagradni izlet najuspješnijih ekipa vjeronaučne olimpijade Splitsko-makarske nadbiskupije

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije, pod vodstvom predstojnika don Josipa Periša, organizirao je 23. ožujka jednodnevno putovanje u Zadar i Nin. Izletom je nagrađeno šest najbolje plasiranih ekipa iz osnovnih i pet iz srednjih škola koje su sudjelovale na nadbiskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi u Osnovnoj školi kraljice Jelene u Solinu.

Vjeronaučna olimpijada u Krčkoj biskupiji

Završnica Vjeronaučne olimpijade za vjeroučenike osnovnih škola s područja Krčke biskupije u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije održana je ponedjeljak 4. ožujka u prostorima OŠ „Fran Krsto Frankopan“ u područnoj školi Punat. Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Frane Petrića iz Cresa u sastavu Tiha Filipas, Elli Honjeh, Jelena Kučić i Jakov Nedić pod vodstvom vjeroučiteljice Dubravke Buničić. Oni će zastupati Biskupiju na državnom natjecanju.

1 2