Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeroucitelji

Objavljen službeni program pohoda pape Franje Mađarskoj i Slovačkoj

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 21. srpnja službeni program apostolskog putovanja pape Franje u Mađarsku i Slovačku na kojem će boraviti od 12. do 15. rujna. Papa će u Mađarskoj 12. rujna predsjedati Završnim misnim slavljem Međunarodnog euharistijskog kongresa u Budimpešti, a zatim otputovati u Slovačku, gdje će pohoditi glavni grad Bratislavu te gradove Košice, Prešov i Šaštin.

Duhovna obnova vjeroučitelja u Vepricu

U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u subotu 3. srpnja održana je godišnja duhovna obnova za vjeroučitelje Splitsko-makarske nadbiskupije u nadbiskupijskom marijanskom svetištu Majke Božje Lurdske u Vepricu. Uz obdržavanje epidemioloških mjera duhovnu obnovu za 110 okupljenih vjeroučitelja predvodio predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije je don Josip Periš.

Stručno vijeće vjeroučitelja Gospićko-senjske biskupije

Drugo ovogodišnje Stručno vijeće za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola s područja Gospićko-senjske biskupije održano je u četvrtak 10. veljače u Prvoj osnovnoj školi Ogulin, a nazočilo je 25 sudionika uz predstojnika Katehetskog ureda mons. Marinka Miličevića.

Nadbiskupijski stručni skup za vjeroučitelje u školi

Drugi ovogodišnji stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama Splitsko-makarske nadbiskupije i Hvarske biskupije, o temi „Bratstvo i socijalno prijateljstvo u nastavi vjeronauka u svjetlu enciklike Fratelli tutti“ održan je u subotu 5. lipnja u suorganizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje.

Vjeroučitelji o istraživačkom učenju

Stručni skup "Istraživačko učenje u nastavi Katoličkog vjeronauka" za vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije u osnovnim i srednjim školama održan je 20. svibnja u prostorijama Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi.

Uvodno predavanje prof. Valkovića na Katehetskoj proljetnoj školi

Prvoga dana Katehetske proljetne škole, u četvrtak 6. svibnja, pročelnik Odjela za komunikologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Jerko Valković održao je uvodno predavanje „Kršćanstvo na pragu virtualnog kontinenta. Izazov za promišljanje i življenje vjere“.

Održan skup Istraživačko učenje u nastavi Katoličkog vjeronauka

Stručni skup „Istraživačko učenje u nastavi Katoličkog vjeronauka“ namijenjen vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima Zagrebačke nadbiskupije koji rade u osnovnim ili srednjim školama, održan je 22. travnja u prostorijama Ureda za vjeronauk (Zagreb, Branjugova 1).

Održana korizmena duhovna obnova za vjeroučitelje

Korizmena duhovna obnova za vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije te Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije održana je online na platformi Teams 24. ožujka, a pristupila su joj 233 sudionika.

1 2 3 7