Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeroucitelji

Duhovna obnova za vjeroučitelje i odgojiteljice u vjeri u Velikoj

U okviru programa trajne duhovne formacije u subotu, 4. travnja u Domu sv. Augustina u Velikoj je, umjesto planiranih trodnevnih duhovnih vježbi poradi trenutačne epidemiološke situacije, održana cjelodnevna duhovna obnova za vjeroučitelje laike i odgojiteljice u vjeri Požeške biskupije.

Supervizija za vjeroučitelje

Ured Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi redovito daje mogućnost supervizije za vjeroučitelje. Supervizijsku grupu vodi Ivanka Petrović, prof., a u srijedu, 27. svibnja je, nakon virtualne stanke, uživo održan susret u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Priprava kandidata za prvu pričest i potvrdu internetskim putem u Požeškoj biskupiji

Budući da su zbog opasnosti od zaraze koronavirusom, među ostalim, obustavljena i sva crkvena okupljanja vjernika te imajući u vidu trenutačnu ograničenu mogućnost okupljanja kandidata za prvu pričest i potvrdu u crkvenim prostorima, požeški biskup Antun Škvorčević odredio je da se priprava za navedene sakramente u Požeškoj biskupiji, suradnjom svećenika i vjeroučitelja, provede internetskim putem.

Zahvala biskupa Škvorčevića vjeroučiteljima Požeške biskupije

Pastoralni centar Požeške biskupije, u suradnji s vjeroučiteljima i biskupijskim povjerenikom za medije, izradio je katehetsku građu u pripravi kandidata za prvu pričest i potvrdu. Tim povodom požeški biskup Antun Škvorčević izrazio je zahvalnost vjeroučiteljima za njihovo dosadašnje djelovanje i ono što će učiniti u preostaloj pripravi ovogodišnjih kandidata za navedene sakramente. Pismo prenosimo u cijelosti.

Stručni skup za vjeroučitelje

Ciklus edukacije za vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije s temom „Istraživačko učenje u nastavi katoličkog vjeronauka“ nastavljen je fizičkim susretom održanim 19. veljače u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Kreativne adventske radionice

U prostorijama Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi u Zagrebu u subotu 7. prosinca održane su kreativne adventske radionice za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama.

1 2 3 4