Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeroucitelji

Stručni skup za vjeroučitelje

Ciklus edukacije za vjeroučitelje Zagrebačke nadbiskupije, Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije s temom „Istraživačko učenje u nastavi katoličkog vjeronauka“ nastavljen je fizičkim susretom održanim 19. veljače u prostorijama Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu.

Kreativne adventske radionice

U prostorijama Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi u Zagrebu u subotu 7. prosinca održane su kreativne adventske radionice za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama.

Stručno vijeće za vjeroučitelje

Prvo stručno vijeće vjeroučitelja Dubrovačke biskupije u novoj nastavnoj godini održano je u subotu 12. listopada u bivšem Samostanu sv. Klare, a tema je bila „Kurikulsko planiranje, međupredmetne teme i vrednovanje“.

Susret vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Krčke biskupije

Na početku još jedne školske i vjeronaučne godine u subotu 21. rujna u Krku je održan biskupijski susret vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri i Županijsko stručno vijeće za vjeroučitelje osnovnih i srednjih škola, u organizaciji Katehetskog ureda Krčke biskupije. Ovogodišnja tema skupa bila je „Kurikularna reforma - Škola za život - praktična pitanja“ i stogodišnjica smrti sluge Božjega krčkog biskupa Antuna Mahnića.

Stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa splitskom podružnicom Agencije za odgoj i obrazovanje organizirao je prvi stručni skup u novoj nastavnoj godini za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore 14. rujna na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na skupu o temi „Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita“ sudjelovalo je tridesetak vjeroučitelja s područja pet južnih biskupija koji su započeli stažiranje uglavnom po redovnom programu, s ciljem upoznavanja svih preduvjeta potrebnih za stjecanje prve licence za rad u školi.

1 2 3 4