Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjeroucitelji

Stručni skup za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa splitskom podružnicom Agencije za odgoj i obrazovanje organizirao je prvi stručni skup u novoj nastavnoj godini za vjeroučitelje pripravnike i njihove mentore 14. rujna na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Na skupu o temi „Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita“ sudjelovalo je tridesetak vjeroučitelja s područja pet južnih biskupija koji su započeli stažiranje uglavnom po redovnom programu, s ciljem upoznavanja svih preduvjeta potrebnih za stjecanje prve licence za rad u školi.

Zaziv Duha Svetoga i podjela kanonskih mandata u Splitu

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine, u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, upriličeno je 6. rujna u katedrali sv. Dujma u Splitu svečano euharistijsko slavlje sa zazivom Duha Svetoga i podjelom kanonskih mandata. Misu je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju nekoliko svećenika predvođenih predstojnikom Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije don Josipom Perišem. Na misi je sudjelovalo oko stotinu vjeroučitelja.

Misa za vjeroučitelje koji djeluju na području Šibenske biskupije

U kapeli Katoličkog školskog centra u Šibeniku u nedjelju 1. rujna, prigodom početka nove školske godine upriličeno je misno slavlje za vjeroučitelje koji djeluju na područnu Šibenske biskupije. Euharistiju tijekom koje su podijeljeni mandati vjeroučiteljima i odgojiteljima u vjeri, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

Katehetski dan Gospićko-senjske biskupije

U subotu 31. kolovoza u Gospiću je uoči početka nove nastavne godine održan u gospićkoj katedrali Navještenja BDM Katehetski dan za vjeroučitelje Gospićko-senjske biskupije sa zazivom Duha Svetoga i podjelom kanonskih mandata vjeroučiteljima.

Izlet vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije u Korčulu

Šezdesetak vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom predstojnika don Josipa Periša krenulo je u subotu 6. srpnja u grad Korčulu na svoj tradicionalni godišnji izlet s kojim zajednički obilježavaju kraj školske godine.

Dan vjeroučitelja Đakovačko-osječke nadbiskupije

U organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije 15. lipnja održan je susret vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola s područja Nadbiskupije, poznat pod nazivom Dan vjeroučitelja.

Duhovne vježbe za vjeroučitelje Riječke nadbiskupije

U organizaciji Katehetskog ureda u petak 5. travnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu započele su korizmene duhovne vježbe za 50-ak vjeroučitelja i odgojiteljica u vjeri Riječke nadbiskupije na temu „Sreća susreta s Isusom“.

Izlet vjeroučitelja u Albaniju

Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju u suradnji s Katehetskim uredom Dubrovačke biskupije organiziralo je godišnji izlet za vjeroučitelje koji su 9. i 10. ožujka posjetili Albaniju.

1 2 3