Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vjerska-okupljanja

Odredbe i preporuke za Križevačku eparhiju o vjerskim okupljanjima

Uz Pismo biskupâ Hrvatske biskupske konferencije, a u vidu pomoći svećenicima u sprječavanja zaraze i zaštite zdravlja ljudi na temelju specifičnih mjera koje je objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, mons. Milan Stipić donio je odredbe i preporuke za Križevačku eparhiju.

Ministar Božinović na HKR-u: "Radi se na uputama za organiziranje vjerskih okupljanja"

Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, gostujući u ponedjeljak 27. travnja na Hrvatskom katoličkom radiju u emisiji „Aktualno" urednice Tanje Maleš, komentirao je popuštanje mjera zaštite od pandemije koronavirusa te najavio preporuke o organiziranju vjerskih okupljanja koja će biti omogućena od 2. svibnja.

U Sisku održana sjednica Biskupijskog vijeća

Sjednica Biskupijskog vijeća pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića održana je u četvrtak, 23. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku. Među ostalim temama razmotreno je stanje nastalo zbog pandemije koronavirusa te zaključeno da se Crkva, koja surađuje s kriznim Stožerom civilne zaštite RH, raduje ublažavanju mjera koje su iznesene na sjednici Vlade RH. Tu je rečeno da se vjerska okupljanja mogu organizirati od 2. svibnja.

Vlada RH: Vjerska okupljanja moguća od 2. svibnja

Vlada RH prihvatila je u četvrtak 23. travnja zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 kojima se propisuje postupno popuštanje uvedenih mjera u tri faze - od ponedjeljka, 27. travnja te 4. i 11. svibnja, objavila je HINA.