Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlada-rh

Velik interes za hrvatske stipendije mladim kršćanima iz zemalja u kojima su progonjeni

U 30 dana natječaja koji je putem Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova bio otvoren za stipendiranje preddiplomskoga i diplomskoga sveučilišnoga studija mladim kršćanima iz zemalja u razvoju pristiglo je 5500 prijava. Taj podatak objavljen je u prvom tekstu feljtona o vjerskim slobodama koji se objavljuje na stranicama Hrvatske katoličke mreže, a financiran je sredstvima Agencije za elektroničke medije.

Redoviti polugodišnji sastanak predstavnika Vlade i Hrvatske biskupske konferencije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s članovima Vlade održao je u ponedjeljak 12. travnja redoviti polugodišnji sastanak s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije zadarskim nadbiskupom mons. Želimirom Puljićem te članovima Stalnog vijeća HBK u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, izvijestila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Od ponedjeljka blago popuštanje epidemioloških mjera

Na sjednici Vlade Republike Hrvatske premijer Andrej Plenković najavio je da će od ponedjeljka, 1. veljače, doći do blagog popuštanja epidemioloških mjera te će u škole na nastavu moći krenuti učenici viših razreda osnovnih škola, a omogućit će se i veći broj sportskih aktivnosti na otvorenom.

Vlada osniva Stožer za koordinaciju u saniranju posljedica potresa

U nedjelju 3. siječnja u poslijepodnevnim satima predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održao je sastanak putem video veze sa svim članovima Vlade vezano uz posljedice razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku te dijelove Zagrebačke i Karlovačke županije, navodi se na mrežnim stranicama Vlade RH.

COVID-19: Hrvatska pribavila dodatnu zaštitnu opremu za borbu protiv koronavirusa

U subotu 2. siječnja u riječku luku iz Shanghaija uplovio je brod Maersk Hangzhou na kojem se nalazi zaštitna oprema koju je Vlada preko Ravnateljstva za robne zalihe Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja nabavila za potrebe nastavka borbe protiv epidemije koronavirusa, piše u subotu 2. siječnja u priopćenju Vladine službe za odnose s javnošću.

2021. proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja, izvijestilo je Ministarstvo kulture i medija.

Vlada proglasila Dan žalosti u Republici Hrvatskoj 2. siječnja

Na 33. sjednici Vlade Republike Hrvatske u srijedu 30. prosinca donesena je Odluka o proglašenju Dana žalosti 2. siječnja u Republici Hrvatskoj povodom žrtava stradalih u potresu koji je pogodio 29. prosinca Sisačko-moslavačku i okolne županije.

U državnom proračunu Republike Hrvatske za 2021. bit će osigurana sredstva za progonjene kršćane

Na 22. (telefonskoj) sjednici Vlade Republike Hrvatske u ponedjeljak 23. studenoga zaključeno je da se daje suglasnost za prihvaćanje amandmana na Prijedlog državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. i projekcija za 2022. i 2023., koji je podnijela zastupnica Hrvatskoga sabora Marijana Petir radi otvaranja stavke „Pomoć progonjenim kršćanima i drugim osobama koje su u potrebi“.

1 2 3