Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlado-kosic

Proslava Dana posvećenog života u Sisku

Proslava Dana posvećenog života održana je u subotu, 1. veljače u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku. Tom prigodom svečano misno slavlje s početkom predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s povjerenikom za osobe posvećenog života fra Goranom Rukavinom i više svećenika.

Sisak: Lovci proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Huberta

Blagdan svog zaštitnika sv. Huberta tradicionalno su proslavili lovci s područja Sisačke biskupije u nedjelju 3. studenoga. Svečano misno slavlje u sisačkoj katedrali predvodio je biskup Vlado Košić u zajedništvu s generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, kancelarom mr. Jankom Lulićem, katedralnim župnikom preč. Markom Karačom i povjerenikom za pastoral lovaca preč. Božom Pinjukom koji je na početku pozdravio sve okupljene.

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa proslavljena u sisačkoj katedrali

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa, proslavljena je u subotu, 14. rujna u sisačkoj katedrali. Svečano misno slavlje predvodio je krčki biskup Ivica Petanjak u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košić, generalnim vikarom i prepoštom Stolnog Kaptola mons. Markom Cvitkušićem, kancelarom mr. Jankom Lulićem, katedralnim župnikom preč. Markom Karačom i petnaestak svećenika.

Blagoslov spomen-crkve Našašća sv. Križa u Zrinu: Pozdravni govor sisačkog biskupa Vlade Košića

Samo „narod koj' si mrtve štuje, na prošlosti budućnost si snuje“. Nećemo zaboraviti njihova imena niti ćemo ih prepustiti tami neznanja i manipulacija. Kada se istina ne govori, govore nam oni koji neprestano izokreću stvarnost i nas proglašavaju problematičnima, a sebe žele osloboditi krivnje koja međutim izlazi na vidjelo, rekao je biskup Košić u pozdravnom govoru na misnome slavlju u Zrinu u subotu 14. rujna.

Biskup Košić predvodio svečanu misu na svetkovinu Duhova

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na blagdan Duhova, u nedjelju 9. lipnja, svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku i tom prigodom podijelio sakrament potvrde 77 kandidata iz katedralne župe.

1 2