Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlado-kosic

Biskup Košić predvodio misu zadušnicu za vlč. Antuna Grahovara

Misu zadušnicu u povodu 33. godišnjice mučeničke smrti župnika Župe Pohoda Blažene Djevice Marije u Sisku vlč. Antuna Grahovara predvodio je u četvrtak, 9. studenog 2023. u crkvi sv. Marije Kraljice Mira u Sisku, mons. Vlado Košić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Majka bl. Carla Acutisa moli za potresom pogođene ljude

Skupina talijanskih volontera iz Giavena, Villarfocchiarda i Val Susa e Val Sangone iz provincije Torino, predvođena pavlinom Natanaelom Krajinovićem i don Antonellom Taccoriem pohodila je u srijedu 24. veljače sisačkog biskupa Vladu Košića.

U petak ujutro u 8 sati uklanja se u potresu oštećeni toranj sisačke katedrale

Zbog ozbiljnog oštećenja u potresu 29. prosinca 2020. godine, kao i u naknadnim potresima proteklih dana, odlučeno je da se zbog sigurnosti pučanstva i objekata u okolini, ali i same sisačke katedrale, u petak 8. siječnja u 8 sati ujutro planira ukloniti toranj katedrale. Ovaj građevinski pothvat najavio je sisački biskup Vlado Košić u eteru HKR-a, a potvrdio je u četvrtak navečer 7. siječnja u izjavi za IKA-u glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ) Slavko Tucaković.

1 2