Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-ivan-zivic

Međureligijski blagoslov u gunjanskoj školi

U Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji u utorak, 10. siječnja održan je blagoslov škole u kojemu su sudjelovali župnik Župe svetog Jakova apostola u Gunji Ivan Živić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Gunji efendija Idriz Bešić.

Dan vjeroučitelja Đakovačko-osječke nadbiskupije i stručni skup

Vjeroučitelji osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke nadbiskupije okupili su se u četvrtak 1. rujna na Danu vjeroučitelja i stručnom skupu u organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje - Podružnica Osijek u Svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke na Šumanovcima.

Hodočašće župljana Vođinaca Majci Božjoj u Šumanovce

Pod vodstvom župnika Vođinaca preč. Ante Šiška 50-tak župljana Župe Kraljice sv. Krunice hodočastilo je u subotu 21. svibnja prvi put Majci Božjoj u drevno svetište Šumanovci kod Gunje koje će sljedeće godine slaviti 650 godina postojanja.

Međureligijski blagoslov učenika i djelatnika škole u Gunji

U Osnovnoj školi Antuna i Stjepana Radića u Gunji, u ponedjeljak, 10. siječnja održan je blagoslov škole u kojemu su sudjelovali župnik Župe svetog Jakova apostola u Gunji vlč. Ivan Živić i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Gunji efendija Idriz Bešić, ujedno i dugogodišnji vjeroučitelj islamskog vjeronauka u toj školi.

Nastavljaju se „Večeri milosrđa“ u Gunji

Već sedmu godinu u gunjanskoj Župi svetog Jakova apostola svakog prvog petka u mjesecu održava se „Večer milosrđa“, a tako je bilo i 7. siječnja kada su brojni vjernici iz Gunje, Đurića i ostalih sela Cvelferije došli pokloniti se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Pet krštenja u Župi Gunja

U gunjanskoj Župi sv. Jakova apostola na blagdan Svete Obitelji u nedjelju, 26. prosinca župnik Ivan Živić krstio je petero djece; četvero iz Gunje te jedno u crkvi Sv. Jurja u filijali Đurići.

1 2