Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vlc-rikard-lekaj

Obilježena obljetnica smrti biskupa Bogetića

Misu zadušnicu o sedmoj obljetnici smrti porečkog i pulskog biskupa u miru Antuna Bogetića u petak 19. travnja u katedralnoj Župi Uznesenja Marijina u Puli predvodio je župnik vlč. Rikard Lekaj, uz koncelebraciju vlč. Dragutina Petrovića, a pri oltaru je posluživao đakon Vid Grdadolnik.

Kancelar Jelenić predvodio središnju proslavu Nedjelje Božjeg milosrđa u pulskoj katedrali

Središnja biskupijska proslava Nedjelje Božjeg milosrđa, na Bijelu nedjelju, 7. travnja, za Porečku i Pulsku biskupiju održana je u pulskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije. Svečano misno slavlje predvodio je kancelar biskupije mons. Sergije Jelenić, uz koncelebraciju katedralnog župnika vlč. Rikarda Lekaja te o. Đure Vuradina iz Franjevačkog samostana sv. Franje Asiškog.

Ekumenski molitveni hod po pulskim crkvama

Ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana, koja traje od četvrtka 18. do četvrtka 25. siječnja, u Porečkoj i Pulskoj biskupiji posebno se obilježava molitvenom hodom po pulskim crkvama. Tijekom trajanja osmine svake se večeri na tu nakanu služi misa u jednoj od pulskih crkava, izvijestila je Porečka i Pulska biskupija.

Uprizorenje živih jaslica ispred pulske katedrale

Uprizorenje živih jaslica, u organizaciji katedralne Župe Uznesenja Marijina i članova zajednica neokatekumenskog puta koje se okupljaju u katedrali održano je 7. siječnja ispred pulske katedrale.

Obilježena 640. obljetnica ukazanja Majke Božje od Milosrđa

U pulskoj crkvi Majke Božje od Milosrđa, ili, među žiteljima Pule općenito znanoj kao crkvi Misericordia, obilježena je u utorak, 10. listopada, 640. obljetnica ukazanja Majke Božje na tome mjestu, nakon čeka je ondje izgrađena crkva.

Proslavljena 77. obljetnica mučeništva bl. Francesca Bonifacia

Misom koju je predslavio župnik pulske katedralne župe vlč. Rikard Lekaj, u ponedjeljak 11. rujna 2023., u župnoj crkvi u Krasici, proslavljena je 77. obljetnica mučeništva bl. Francesca Bonifacia, pastoralno aktivnog mladog svećenika kojeg su 11. rujna 1946. na putu između Grožnjana i Krasice presreli pripadnici narodne straže, odnosno komunističkog režima, te mu se od tada izgubio svaki trag.

Bdjenje za nova zvanja uz bl. Miroslava Bulešića

Uoči Nedjelje Dobrog Pastira, u subotu 29. travnja 2023., u župnoj crkvi Naviještenja Marijina u Svetvinčentu, održano je osmo bdjenje s nakanom molitve za svećenička i redovnička zvanja, u organizaciji Vijeća za duhovna zvanja, ministrante i pastoral mladih Porečke i Pulske biskupije.

1 2