Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vocin

Biskup Škvorčević na blagdan Svete Obitelji krstio troje djece

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je na blagdan Svete Obitelji, 30. prosinca Župu Pohoda BDM u Voćinu te u bazilici Gospe Voćinske predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio Petru, peto dijete roditelja Vinka i Snježane Jaković; Lauru, treće dijete Mladena i Ane Jaković te Nou, prvo dijete Josipa i Magdalene Simonović.

Biskup Škvorčević primio provincijalku Družbe kćeri Božje ljubavi

Biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi, u petak 4. studenog 2022. provincijsku poglavaricu Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Zagreba s. Gordanu Igrec,, u čijoj pratnji je bila vicepostulatorica kauze bl. Jule Ivanišević i susestara s. Ozana Krajačić.

Hodočašće župa Čerević, Beočin i Srijemska Kamenica u Voćin

Župe Srijemskog Podunavlja: Čerević, sv. Josip, zaručnik BDM, Beočin, sv. Barbara, djevica i mučenica i Srijemska Kamenica, Našašće Svetoga Križa zajedno sa svojim župnikom vlč. Lukom Ivkovićem, hodočastile su u svetište Gospe od Utočišta u Voćin u utorak 18. listopada.

Dekret proglasa voćinske crkve Manjom bazilikom

Dekret proglasa voćinske crkve Manjom bazilikom Kongregacije za bogoštovlje i disciplinu sakramenata svečano je proglasio predvoditelj slavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua u nedjelju 21. kolovoza, na blagdan Gospe Voćinske, na središnjem slavlju 25. obljetnice Požeške biskupije u Voćinu.

Crkva i Svetište Gospe Voćinske

Donosimo tekst o župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije – biskupijskom Svetištu Gospe Voćinske objavljen u Liturgijskom vodiču pripravljenom za proslavu 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije i proglasa voćinske crkve manjom bazilikom, 21. kolovoza 2022. godine.

1 2 3 4