Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vocin

Biskup Škvorčević primio hrvatske branitelje

Požeški biskup Antun Škvorčević primio je 29. studenog sedamdesetak predstavnika HVIDR-e te drugih braniteljskih udruga i specijalne policije proisteklih iz Domovinskog rata s područja Požeške biskupije u Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma u Požegi.

Hodočašće u Voćin na 20. obljetnicu krunjenja lika Gospe Voćinske

Deveto hodočašće starijih osoba iz umirovljeničkih domova s područja Požeške biskupije u Voćin održano je u srijedu  7. lipnja, na dan kada je, prije 20 godina, sv. Ivan Pavao II. okrunio lik Majke Božje Voćinske za vrijeme svojega trećeg pastirskog pohoda Hrvatskoj.

Hodočašće učenika i ministranata Požeške biskupije u Voćin

Hodočašće učenika osnovnih škola i ministranata iz župa Požeške biskupije Gospi Voćinskoj tradicionalno se održava prve subote u mjesecu svibnju, te su se ove godine 6. svibnja okupila u Voćinu brojna djeca, predvođena svojim svećenicima i vjeroučiteljima. Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Biskup Škvorčević na blagdan Svete Obitelji krstio troje djece

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je na blagdan Svete Obitelji, 30. prosinca Župu Pohoda BDM u Voćinu te u bazilici Gospe Voćinske predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio Petru, peto dijete roditelja Vinka i Snježane Jaković; Lauru, treće dijete Mladena i Ane Jaković te Nou, prvo dijete Josipa i Magdalene Simonović.

Biskup Škvorčević primio provincijalku Družbe kćeri Božje ljubavi

Biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi, u petak 4. studenog 2022. provincijsku poglavaricu Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Zagreba s. Gordanu Igrec,, u čijoj pratnji je bila vicepostulatorica kauze bl. Jule Ivanišević i susestara s. Ozana Krajačić.

Hodočašće župa Čerević, Beočin i Srijemska Kamenica u Voćin

Župe Srijemskog Podunavlja: Čerević, sv. Josip, zaručnik BDM, Beočin, sv. Barbara, djevica i mučenica i Srijemska Kamenica, Našašće Svetoga Križa zajedno sa svojim župnikom vlč. Lukom Ivkovićem, hodočastile su u svetište Gospe od Utočišta u Voćin u utorak 18. listopada.

1 2 3 5