Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vodice

Obljetnica smrti don Frane Šimata

Deseta obljetnica smrti don Frane Šimata obilježena je u ponedjeljak 13. studenog u župi Vodice, gdje je pokojni svećenik bio dugogodišnji župnik. Program je počeo na vodičkom groblju gdje je bila upriličena molitva odrješenja. Potom je u župnoj crkvi Našašća svetog Križa izlaganje o životu i djelovanju don Frane Šimata održao aktualni vodički župnik don Franjo Glasnović.

Biskup Rogić krstio dvoje djece u Vodicama

Šibenski biskup Tomislav Rogić na Uskrsnu subotu, 15. travnja u Vodicama je krstio dvoje djece: Pavla Barakiela, peto dijete u obitelji Ivana i Ane Skočić i Andriju Samuela, peto dijete u obitelji Marka i Tee Juričev Martinčev.

Vodice: 13. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine

Nakon dvije godine stanke a u ozračju početka došašća i pohoda vrhbosanskog nadbiskupa Tome Vukšića i Borjane Krišto uime Hrvatskog narodnog sabora BiH održani su „13. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije“.

U Vodicama počeo XV. međunarodni simpozij crkvenih pravnika

Crkveni pravnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Italije okupili su se na XV. međunarodnom znanstvenom simpoziju koji se s temom „Administrativno kanonsko pravo u teoriji i praksi“ od 14. do 15. listopada 2022. održava u Vodicama.

1 2 3 4