Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vodice

Vodice: Župni Caritas darivao mnogočlane obitelji

U župnoj crkvi Našašča sv. Križa 13. prosinca na Treću nedjelju došašća – Nedjelju Caritasa, na blagdan sv. Lucije trinaesti puta upriličena je akcija darivanja pod nazivom „Obitelji 3+". Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto, i deveto dijete te ih je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

Vodice: Svečanom proslavom Dana bosanske kraljice Katarine Kosače, franjevačke blaženice započeli 13. Dani kulturne baštine Hrvata BiH

U župnoj crkvi Našašća Svetog Križa u Vodicama, slavljena je u nedjelju 25. listopada misa na spomendan blaženice franjevačkog reda kraljice Katarine Kosača –Kotromanić, koja se rodila oko 1424. god. u Blagaju kraj Mostara, u zemlji Humskoj (dio Hercegovine), kao kći velikaša Stjepana Vukčića, a umrla je 25. listopada 1478. godine, kao posljednja bosanska kraljica. Život joj je ostavio velike ožiljke (suprug joj je umro pod sumnjivim okolnostima, a dvoje djece odvedeno kao tursko roblje) kao i njezinoj ljubljenoj Bosni, koja „šaptom pade“.

DA SE NE ZABORAVI Trinaest godina od Kornatske tragedije

Navršava se 13 godina od Kornatske tragedije, najveće vatrogasne tragedije u Hrvatskoj, koja je 30. kolovoza 2007. odnijela 12 mladih života, a u nedjelju ujutro 30. kolovoza su ispred Vatrogasnog doma u Šibeniku položeni vijenci, izvijestila je Hina.

Proslava blagdana Gospe Karmelske u župi Vodice

Blagdan Gospe Karmelske u župi Vodice proslavljen je u četvrtak 16. srpnja svečanim misnim slavljem na brdu Okit gdje se nalazi Gospina crkva i župno svetište Majke Božje. Od ranog jutra u svetištu su se slavile euharistije, a središnje slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

U Vodicama proslavljeno Našašće sv. Križa

Našašće svetog Križa i Dan grada Vodica proslavljeni su u nedjelju, 3. svibnja u Vodicama. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su župnik don Franjo Glasnović i župni vikar don Grgur Alviž.

Našašće svetog Križa i Dana grada Vodica

Našašće svetog Križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u petak 3. svibnja u Vodicama. Misno slavlje i procesiju ulicama grada predvodio je ekonom biskupije i župnik na otocima Žiriju i Kapriju don Roko Glasnović.

Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini u Vodicama

U župnoj crkvi Našašaća svetog Križa u Vodicama misama u 9 i 11 sati koje je u nedjelju 24. ožujka predvodio župnik župe Preobraženja Gospodinova iz Borovica don Ivan Butum, u suslavlju s mons. Ivanom Čolakom i župnikom Vodica don Franjom Glasnovićem, završen je 7. tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

„Putevi i stranputice odgoja vjere u obitelji“

U programu susreta za roditelje pripravnike za sakramente sv. Ispovjedi i sv. Pričesti te sv. Krizme, župa Vodice organizirala je u kulturnom centru Vodice u petak 1. ožujka predkorizmeni susret za roditelje u sklopu kojeg je bilo i predavanje: „Putevi i stranputice odgoja vjere u obitelji“. Predavanje je održala prof. dr. sc. Jadranka Garmaz, profesorica religijske pedagogije i katehetike na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

1 2