Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: volonteri

Započeo 8. volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

Održava se trodnevna međunarodna i ekumenska volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' ove godine pod geslom 'Zagrli srcem'. Mise otvorenje mladi su slavili u četvrtak navečer, 14. listopada - kada su saznali svoje konkretne volonterske akcije - a sve će trajati 'beskompromisno' do nedjelje, 17. listopada, u 16 hrvatskih gradova i jednoj općini.

„72 sata bez kompromisa“ u Osijeku započela misom

Večernjom misom u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku započeo je u četvrtak 14. listopada najveći volonterski projekt mladih u Hrvatskoj – „72 sata bez kompromisa“ koji se ove godine održava uz gleslo „Zagrli srcem“.

Volonteri Veronikinog rupca proslavili zaštitnicu - Majku Tereziju

Volonteri Katoličke udruge za pomoć starijim i nemoćnim osobama „Veronikin rubac“ u Osijeku su u nedjelju 5. rujna proslavili večernjim euharistijskim slavljem spomendan Majke Terezije, svoju nebesku zaštitnicu, službenicu bolesnih, umirućih i siromaha, uzor svetosti volonterima.

Volonteri u Kući bl. Alojzija Stepinca

U Kući bl. Alozija Stepinca u Brezovici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije od 26. srpnja do 21. kolovoza preko organizacije IBO-Nederland volontiralo je ukupno desetero volontera koji su korisnicima darovali 800 volonterskih sati.

Biskup Košić zahvalio Krčkoj biskupiji i dominikankama za iskazanu solidarnost

Sisački biskup Vlado Košić slavio je u ponedjeljak 9. kolovoza u kapeli kampa „Oaza Kraljice mira“ na Krku misu kojom je želio zahvaliti Krčkoj biskupiji i dominikankama koje su u Orebiću od 26. lipnja do 3. kolovoza primile u četiri skupine ukupno 80 mladih s područja Sisačke biskupije stradale u potresu.

Slavonskobrodski volonteri u Caritasu u Sisku

Zauzimanjem i organizacijom župnika župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu preč. Ivana Lenića, a u suradnji sa studentskim kapelanom u istom gradu Robertom Farkašem 40 mladića i djevojaka, te nekoliko odraslih vjernika volontiralo je u subotu 20. veljače u Distribucijskom centru Caritasa Sisačke biskupije. 

1 2 3 6