Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: volonteri

Smiješak za sve - Djeca u bolnicama dobivaju stotinu novih teta i stričeka 'pričalica'

Udruga Smiješak za sve bogatija je za stotinu novih volontera koji će čitati priče na dječjim odjelima triju zagrebačkih bolnica, KB Vinogradska, Srebrnjak i KBC Rebro. U OŠ Ivana Gorana Kovačića 14. rujna održan je edukacijski seminar na kojem su novi volonteri odslušali stručna predavanja i sudjelovali u praktičnim radionicama kako bi se što lakše pridružili projektu "Laku noć, pričoljupci!" u sklopu kojega tete i stričeki 'pričalice' svih 365 dana u godini dolaze djeci u bolnicu čitati priče.

Duhovna obnova volontera župnih Caritasa

Na duhovnoj obnovi u Kalju na Žumberku, održanoj 17. i 18. svibnja, sudjelovalo je dvadeset i osam volontera i voditelja župnih Caritasa s područja Zagrebačke nadbiskupije.

Volonterska večer „Budi promjena – pomozi drugome!“

Prva volonterska večer članova Volonterskog kluba Studentskog katoličkog centra u Slavonskom Brodu pod geslom „Budi promjena – pomozi drugome!“ održana je u četvrtak 28. veljače. U prostorijama SKAC-a okupilo se četrdesetak volontera.

Papa Franjo zahvalio volonterima na njihovoj velikodušnosti

Papa Franjo susreo se u nedjelju 27. siječnja s volonterima Svjetskog dana mladih i zahvalio im za njihov naporan rad. Više od 20.000 mladih iz Paname te 2.200 međunarodnih volontera protekli su tjedan bili čitavo vrijeme na raspolaganju stotinama tisuća hodočasnika prisutnih na Svjetskom danu mladih. Papa Franjo zahvalio je tisućama mladih volontera na njihovoj velikodušnosti i pozvao ih da svjedoče svoje iskustvo jednostavnim, običnim gestama.

U Caritasu Zadarske nadbiskupije obilježen Dan volontera

Međunarodni Dan volontera obilježen je u srijedu 5. prosinca u Pučkoj kuhinji Caritasa Zadarske nadbiskupije. Predstavnici Zadarske županije i Grada Zadra s gradonačelnikom Brankom Dukićem korisnicima su dijelili obrok i istaknuli vrijednost volontiranja.

Hrvatski biskupi i svećenici uz volonterski maraton "72 sata bez kompromisa" u kojem sudjeluje više od tri tisuće mladih

Velika volonterska akcija „72 sata bez kompromisa“ započela je u četvrtak 18. listopada, a odvija se u deset hrvatskih gradova: Splitu, Dubrovniku, Metkoviću, Sinju, Zadru, Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu, Suhopolju i Osijeku do nedjelje 21. listopada. Čak tri tisuće volontera diljem Hrvatske spremno se odazvalo i poklonilo svoje vrijeme tamo gdje je to najpotrebnije.