Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: volonteri

Papa: Rat u Ukrajini je „sramotan za cijelo čovječanstvo“

Papa Franjo se u Dvorani Pavla VI. u subotu 26. ožujka 2022. susreo s članovima Talijanskoga saveza radioamatera i volonterskih udruga (Federazione Italiana Ricetrasmissioni C.B.) te ih je, ohrabrujući dobrovoljni rad u civilnoj zaštiti i u solidarnosti s najugroženijim osobama, posebno s izbjeglicama iz Ukrajine, potaknuo da im pomognu imajući u vidu tu potrebu i u budućnosti, izvijestio je Vatican News.

Pula: Tradicionalna proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske i, ove godine 30. svjetski dan bolesnika, proslavljen je tradicionalno svečano u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog u petak 11. veljače. Euharistijsko slavlje i ove je godine predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Nadbiskup Uzinić zahvalio volonterima župnih Caritasa

Tradicionalni susret volontera župnih Caritasa Riječke nadbiskupije održan uoči Nedjelje Caritasa, u subotu 11. prosinca, bio je odličan povod za prvi posjet nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića nadbiskupijskom Caritasu.

Prisutnost i rad volontera u Isusovačkoj službi za izbjeglice

U povodu Međunarodnoga dana volontera, koji je obilježen 5. prosinca, Isusovačka služba za izbjeglice istaknula je prisutnost i velikodušan rad volontera koji često ostaje u skrovitosti, a bez kojih bi JRS bio znatno siromašniji, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Predstavljena isusovačka Volonterska mreža „Ante Gabrić“

Isusovačka udruga Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“ predstavila je na spomendan sv. Nikole, u ponedjeljak 6. prosinca 2021., u Zagrebu Volontersku mrežu „Ante Gabrić“, program edukacije i slanja volontera na višemjesečno volontersko iskustvo izvan Europe.

Započeo 8. volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

Održava se trodnevna međunarodna i ekumenska volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' ove godine pod geslom 'Zagrli srcem'. Mise otvorenje mladi su slavili u četvrtak navečer, 14. listopada - kada su saznali svoje konkretne volonterske akcije - a sve će trajati 'beskompromisno' do nedjelje, 17. listopada, u 16 hrvatskih gradova i jednoj općini.

„72 sata bez kompromisa“ u Osijeku započela misom

Večernjom misom u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku započeo je u četvrtak 14. listopada najveći volonterski projekt mladih u Hrvatskoj – „72 sata bez kompromisa“ koji se ove godine održava uz gleslo „Zagrli srcem“.

1 2 3 6