Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: volonteri

Otvorene prijave za 72 sata bez kompromisa

Otvorene su prijave za projekt 72 sata bez kompromisa koji će biti održan od 13. do 16. listopada 2022. na 19 lokacija diljem Hrvatske pod sloganom „Probudi se!“

Volonterke iz Belgije i Nizozemske u Caritasovoj Kući „Bl. Alojzije Stepinac“

Četiri djevojke iz Belgije i Nizozemske volontirale su od 18. do 30. srpnja u Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u Brezovici, preko podružnica međunarodne organizacije International Building Organisation (IBO) te su bile ispomoć zaposlenicima u skrbi za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjem.

Papa: Rat u Ukrajini je „sramotan za cijelo čovječanstvo“

Papa Franjo se u Dvorani Pavla VI. u subotu 26. ožujka 2022. susreo s članovima Talijanskoga saveza radioamatera i volonterskih udruga (Federazione Italiana Ricetrasmissioni C.B.) te ih je, ohrabrujući dobrovoljni rad u civilnoj zaštiti i u solidarnosti s najugroženijim osobama, posebno s izbjeglicama iz Ukrajine, potaknuo da im pomognu imajući u vidu tu potrebu i u budućnosti, izvijestio je Vatican News.

Pula: Tradicionalna proslava blagdana Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske i, ove godine 30. svjetski dan bolesnika, proslavljen je tradicionalno svečano u pulskom samostanu sv. Franje Asiškog u petak 11. veljače. Euharistijsko slavlje i ove je godine predvodio porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan.

Nadbiskup Uzinić zahvalio volonterima župnih Caritasa

Tradicionalni susret volontera župnih Caritasa Riječke nadbiskupije održan uoči Nedjelje Caritasa, u subotu 11. prosinca, bio je odličan povod za prvi posjet nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića nadbiskupijskom Caritasu.

Prisutnost i rad volontera u Isusovačkoj službi za izbjeglice

U povodu Međunarodnoga dana volontera, koji je obilježen 5. prosinca, Isusovačka služba za izbjeglice istaknula je prisutnost i velikodušan rad volontera koji često ostaje u skrovitosti, a bez kojih bi JRS bio znatno siromašniji, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Predstavljena isusovačka Volonterska mreža „Ante Gabrić“

Isusovačka udruga Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“ predstavila je na spomendan sv. Nikole, u ponedjeljak 6. prosinca 2021., u Zagrebu Volontersku mrežu „Ante Gabrić“, program edukacije i slanja volontera na višemjesečno volontersko iskustvo izvan Europe.

Započeo 8. volonterski projekt '72 sata bez kompromisa'

Održava se trodnevna međunarodna i ekumenska volonterska akcija '72 sata bez kompromisa' ove godine pod geslom 'Zagrli srcem'. Mise otvorenje mladi su slavili u četvrtak navečer, 14. listopada - kada su saznali svoje konkretne volonterske akcije - a sve će trajati 'beskompromisno' do nedjelje, 17. listopada, u 16 hrvatskih gradova i jednoj općini.

1 2 3 6