Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: volonteri

Slavonskobrodski volonteri u Caritasu u Sisku

Zauzimanjem i organizacijom župnika župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu preč. Ivana Lenića, a u suradnji sa studentskim kapelanom u istom gradu Robertom Farkašem 40 mladića i djevojaka, te nekoliko odraslih vjernika volontiralo je u subotu 20. veljače u Distribucijskom centru Caritasa Sisačke biskupije. 

Caritasovi volonteri već više od tri tjedna neumorno pomažu stradalima u potresu

Neposredno nakon razornog potresa koji je pogodio područje Sisačke biskupije okupilo se čitavo mnoštvo volontera dajući na raspolaganje svoje vrijeme i rad kako bi pomoć u što ranijem roku stigla do potrebitih. Ukupno samo kroz distribucijski centar u Sisku u ova tri tjedna prošlo je oko 2 700 volontera, a o njihovoj snazi i požrtvovnosti govori i činjenica da je u utorak 19. siječnja samo na tom mjestu podijeljeno više od 1 100 obiteljskih paketa za najpotrebnije.

Volonteri NaSveJak pomažu Sisačkoj biskupiji

Volonteri Zajednice mladih katolika koja djeluje pri Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu NaSveJak, vođeni duhovnikom mons. Antunom Senteom ml., udružili su snage s volonterima Caritasa Sisačke biskupije te u njihovom sabirnom centru prihvaćali, razvrstavali i u nove pakete slagali pristiglu robu kao pomoć stradalnicima u potresu.

Veliko srce Caritasovih volontera

Koordinatorica sabirnoga centra Caritasa Sisačke biskupije s. Smilja Čirko za Hrvatski katolički radio posvjedočila je 5. siječnja o dragocjenom radu volontera te navela što im je u ovom trenutku najpotrebnije.

23. izvanredna istovremena krunica "Hrvata svega svijeta"

U nedjelju navečer, 3. siječnja, s početkom u 21 sat molila se 23. istovremena (izvanredna) krunica “Hrvata svega svijeta” koju organizira otac Ivan Ike Mandurić. Večerašnji predmolitelji krunice su, uz oca Iku Mandurića, bili kapelan župe Svetoga Lovre Igor Borić i tamošnji volonteri. Nakana krunice je bila za sve stradale u potresu 28. i 29. prosinca 2020. na Banovini i u svim ostalim hrvatskim krajevima koji su trpili posljedice prošlogodišnjih potresa.

1 2 3 5