Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vrhbosanski-nadbiskup

Biskupi Biskupske konferencije BiH slavili misu u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u večernjim satima u nedjelju, 5. svibnja su u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, slavili misu uz sudjelovanje hrvatske rimske zajednice kojom je proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetni susret hrvatskih rimskih studenata, izvještava KTA.

​​​​​​​Rim: Biskupi BK BiH slavili misu u povodu 600. obljetnice rođenja Katarine Kosače-Kotromanić

U okviru službenog pohoda Svetom Ocu i tijelima Rimske kurije poznatom pod nazivom „ad limina apostolorum“ (na apostolske pragove), biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, 4. svibnja 2024. slavili su misu s obrascem „Za domovinu“ u bazilici Svete Marije u Aracoeli u Rimu, u kojoj se nalazi grob supruge bosanskog kralja Stjepana Tomaša i pretposljednje bosanske kraljice Katarine Kosače-Kotromanić, u povodu 600. obljetnice njezina rođenja, izvijestila je KTA.

Misom na grobu sv. Petra biskupi BK BiH započeli pohod „ad limina“

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine započeli su redovni pohod „ad limina apostolorum“ u Rimu, na blagdan sv. Filipa i Jakova, u petak 3. svibnja 2024., slavljem mise na grobu prvaka apostolȃ sv. Petra u vatikanskoj bazilici, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Misa zadušnica i ispraćaj zemnih ostataka vlč. Miškića

Misa zadušnica za pokojnog svećenika Iliju Miškića slavljena je u ponedjeljak 29. travnja 2024. u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu te su njegovi zemni ostatci ispraćeni u župu Radunice kod Žepča, objavila je Nedjelja.

Nadbiskup Vukšić: Crkva u BiH bori se s iseljavanjem

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić u intervjuu za njemačku Katoličku novinsku agenciju (KNA), objavljenom u četvrtak 25. travnja 2024, označio je iseljavanje "najvećim izazovom" za Katoličku Crkvu u Bosni i Hercegovini.

Bajramska čestitka nadbiskupa Vukšića

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata BiH Tomo Vukšić u povodu Ramazanskoga bajrama, koji muslimani proslavljaju 10. travnja, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću.

Propovijed nadbiskupa Vukšića u prigodi 32. obljetnice utemeljenja HVO-a

Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić predvodio je na svetkovinu Blagovijesti, u ponedjeljak, 4. travnja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve misu za pokojne branitelje i za mir u povodu 32. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane. Tom prigodom nadbiskup Vukšić uputio je propovijed naslovljenu „Sin Božji postaje Sin čovječji. Naša žalost je završila“ koju je KTA prenijela u cijelosti.

1 2 3 18