Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vukovar

Jaslice u Čilipima na temu herojskoga grada Vukovara

U župi sv. Nikole u Čilipima u prigodi Božića vjernici su u suradnji sa župnikom don Josipom Barišićem napravili velike jaslice na više od 20 metara četvornih. Ovogodišnja tema jaslica u Čilipima je Vukovar, s prikazom Svete Obitelji i djetešca Isusa u središtu velikog križa na Vukovarskom groblju.

Željezanski biskup Živković najavio nastavak akcije prikupljanja sredstava za dječje vrtiće u Vukovaru

Humanitarna akcija „Pax et bonum“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar I i II uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara u iznosu 195 000 kuna. Organizator humanitarne akcije je Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata “Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M.” u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske.

Na nama nije da sudimo i osuđujemo, nego da oprostimo

U predvečerje Dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara, u ponedjeljak 18. studenoga, u Mošćenici, naselju u gradu Petrinji mještani su već tradicionalno položili lampione uzduž ulice Ante Starčevića, najprometnije ulice naselja koja povezuje Petrinju i Sisak.  

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u Zagrebu

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Zagrebu je Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske gradske četvrti Trnje organizirao poseban program u spomen na žrtvu Vukovara te su 17. listopada upaljeni lampioni duž Ulice grada Vukovara te je simbolično „Vukovarskim svijetlom mira“ upaljena svijeća pred kipom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Zavjetno hodočašće članova Marijine legije u Vukovar

Četiri stotine članova Marijine legije i prijatelja Legije iz cijele Sisačke biskupije hodočastilo je u subotu 19. listopada na zavjetno hodočašće u Vukovar, simbol stradanja hrvatskog naroda u Domovinskom ratu.

1 2 3 4