Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vukovar

U Vukovaru obilježen spomen stradanja grkokatolika u Domovinskom ratu

Križevački vladika Milan Stipić služio je Božansku liturgiju u spomen na sve poginule branitelje i civile Vukovara i okolice, s naglaskom na grkokatolike koji su podnijeli velike ljudske žrtve u Domovinskom ratu, u ponedjeljak, 21. studenoga, na blagdan Uvoda (Prikazanja) presvete Bogorodice u Hramu, u vukovarskoj grkokatoličkoj župnoj crkvi Krista Kralja.

Hodočašće djelatnika i polaznika Policijske akademije u Vukovar

Djelatnici i polaznici Policijske akademije predvođeni biskupskim vikarom za pastoral MUP-a i Redarstvenih službi Franom Musićem 19. studenoga hodočastili su u Vukovar u znak sjećanja na žrtvu grada, te iskazivanja počasti za sve poginule u Domovinskom ratu, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojnoga ordinarijata.

U Zagrebu predstavljena knjiga „Zvona Vukovara“

Knjiga Ivana Martića „Zvona Vukovara. U ratu je i ljubav dopuštena“ u izdanju Glasnika sv. Antuna Padovanskoga „Veritas“ predstavljena je u petak 18. studenoga u bazilici Sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu.

Homilija biskupa Križića na Memorijalnom groblju u Vukovaru

Homilija gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića na misi koju je predslavio na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u petak 18. studenoga 2022., na vukovarskom Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata.

U Vukšiću zapaljene svijeće za Vukovar i Škabrnju

U povodu 31 . obljetnice stradanja Vukovara i Škabrnje mještani Vukšića sedmu godinu zaredom 17. studenoga ispred kapelice Sv. Mihovila i murala hrvatskih branitelja Vukšića pored bivše zgrade PZ-a Vukšić, upalili su svijeće, pomolili se za žrtve Vukovara i Škabrnje.

18. STUDENOGA 2022. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se 18. studenoga u sjećanje na dan kada je 1991. slomljena herojska obrana grada Vukovara, kada je u Škabrnji počinjen stravičan zločin nad stanovništvom te kada su svoje junaštvo iskazali branitelji Saborskoga, Slunja, Cetingrada i Rakovice, objavljeno je na službenim mrežnim stranicama Hrvatskog sabora. 

1 2 3 11