Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vukovar

Predstavljeno novo spomen-obilježje Domovinskoga rata u Vukovaru

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava u utorak 24. studenoga službeno je predstavio novo spomen-obilježje Domovinskoga rata u pješačkoj zoni u središtu Vukovara, u području povijesne graditeljske cjeline, objavljeno je na službenoj stranici Grada Vukovara.

RAZGOVOR Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije: Žrtve u Vukovaru i Škabrnji predstavnice su svih žrtava

Mjesec studeni u Hrvatskoj osobito je bremenit spomenom najvećega ratnog stradanja hrvatskoga naroda u našoj nedavnoj prošlosti, a ujedno je i zalog stvaranja slobode hrvatske države. Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, u razgovoru za IKA-u iznosi zašto je važno i državnim praznikom 18. studenoga obilježavati Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Upaljene svijeće kod vukovarske bolnice

Paljenjem svijeća ispred i u dvorištu vukovarske bolnice te molitvom, Vukovarci i djelatnici bolnice odali su u utorak 17. studenoga počast žrtvama agresije bivše JNA i paravojnih srpskih postrojba na Vukovar 1991. godine, izvijestila je HINA.

1 2 3 6