Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vukovar

U Vukovaru otvoren Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić je blagoslovio, a predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković otvorio u petak, 12. lipnja u Vukovaru Ured Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije, izvijestila je HINA.

Mons. Milan Stipić pohodio grkokatoličku župu u Vukovaru

Na nedjelju Svih Svetih 7. lipnja apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić pohodio je župu Krista Kralja u Vukovaru te služio misno slavlje u zajedništvu s vukovarskim župnikom o. Vladimirom Magočom.

Križni put na Putu spasa

Put spasa ili „Kukuruzni put“ bio je tijekom ratne opsade Vukovara 1991. godine jedini i najkraći prolaz za branitelje koji su te godine u jesen dolazili braniti grad na Dunavu.

„Noć muzeja“ u Franjevačkom muzeju Vukovar

Franjevački muzej Vukovar pridružio se 31. siječnja manifestaciji Noć muzeja sadržajnim programom kojega su pripremili domaći gvardijan i ostali fratri, uz pomoć djelatnika vukovarskog samostana.

Jaslice u Čilipima na temu herojskoga grada Vukovara

U župi sv. Nikole u Čilipima u prigodi Božića vjernici su u suradnji sa župnikom don Josipom Barišićem napravili velike jaslice na više od 20 metara četvornih. Ovogodišnja tema jaslica u Čilipima je Vukovar, s prikazom Svete Obitelji i djetešca Isusa u središtu velikog križa na Vukovarskom groblju.

Željezanski biskup Živković najavio nastavak akcije prikupljanja sredstava za dječje vrtiće u Vukovaru

Humanitarna akcija „Pax et bonum“ s ciljem prikupljanja sredstava za obnovu objekta i nabavu opreme Dječjim vrtićima Vukovar I i II uspješno je privedena kraju te je upriličeno uručivanje novčanog dara u iznosu 195 000 kuna. Organizator humanitarne akcije je Međunarodna udruga Gradišćanskih Hrvata “Gradišćansko društvo Hrvat S.A.M.” u suradnji s istoimenom udrugom iz Eisenstadta i Željezanskom biskupijom te uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske.

Na nama nije da sudimo i osuđujemo, nego da oprostimo

U predvečerje Dana sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara, u ponedjeljak 18. studenoga, u Mošćenici, naselju u gradu Petrinji mještani su već tradicionalno položili lampione uzduž ulice Ante Starčevića, najprometnije ulice naselja koja povezuje Petrinju i Sisak.  

1 2 3 4