Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: vukovar

Poslužitelji Kuće susreta Tabor na hodočašću u Vukovaru

Poslužitelji Kuće susreta Tabor zajedno sa svojim voditeljem fra Ivanom Matićem hodočastili su u herojski grad Vukovar u vikendu nakon Uskrsa, od 22. do 24. travnja, te u tom gradu mučenika proslavili i blagdan Božjega milosrđa.

Započelo Trajno euharistijsko klanjanje u Vukovaru

Na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, 8. prosinca, započelo je Trajno euharistijsko klanjanje u Vukovaru (VUTEK). Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Filipa i Jakova, i izlaganje Presvetog Oltarskog Sakramenta u crkvici Sv. Roka na trajno čašćenje, predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

London: Hrvatski dan sjećanja

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju, 21. studenoga 2021., misom koju je predvodio voditelj misije fra Ljubomir Šimunović.

Vukovarska večer u Cerni

U Župi sv. Mihaela arkanđela u Cerni u srijedu 17. studenoga održana je 7. Vukovarska večer.

Molitveno obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u šalatskom sjemeništu

Prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991., a s ciljem da se taj spomen održi živim u čitavoj Domovini, kao i proteklih godina, odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu pridružili su se desecima tisuća onih koji su ovih dana i tjedana odali pijetet svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose svim stradalima u gradovima herojima Vukovaru i Škabrnji.

Komemoracija vukovarskim žrtvama u središtu Beograda

Udruga Žene u crnom (ŽUC) organizirala je u četvrtak 18. studenoga u središtu Beograda komemoraciju vukovarskim žrtvama, stojeći u šutnji s transparentom "Nikada nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru", izvijestila je Hina.

Kolonama sjećanja, molitvom i euharistijskim slavljima dostojanstveno obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

U Vukovaru i Škabrnji, simbolima stradanja Hrvata u Domovinskom ratu, u četvrtak 18. studenoga obilježeno je 30 godina pada Vukovara u ruke velikosrpskog agresora, predvođenog Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA) i srpskim paravojnim postrojbama, kao i 30. obljetnica krvavog pohoda velikosrpskog agresora na maleno dalmatinsko mjesto Škabrnju.    

1 2 3 9