Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zadarska-nadbiskupija

Katehetski dan Zadarske nadbiskupije

Četrdeset i šesti katehetski dan Zadarske nadbiskupije u subotu, 3. rujna, okupio je svećenike i redovništvo, vjeroučitelje i katehete mjesne Crkve u sportskoj dvorani Katoličke osnovne škole Ivo Mašina na Bokanjcu u Zadru.

Bdjenje mladih Zadarske nadbiskupije ususret biskupskom ređenju

Susret mladih Zadarske nadbiskupije okupljenih na molitvenom bdjenju u katedrali sv. Stošije održan je u četvrtak 23. lipnja ususret biskupskom ređenju. Prigodne nagovore održali su don Ivan Šibalić, studentski kapelan u Zadru, zadarski nadbiskup Želimir Puljić i imenovani zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić.

Statistički podaci strukture Zadarske nadbiskupije ususret biskupskom ređenju

Za događaj biskupskog ređenja mons. Milana Zgrablića, zadarskog nadbiskupa koadjutora prijavljeno je 800 sudionika koji tijekom popodneva u petak, 24. lipnja, kao gosti pristižu iz cijele Hrvatske, uz brojni zadarski puk koji će sudjelovati u slavlju ređenja u subotu, 25. lipnja u 11 sati u prvostolnici sv. Stošije. Ređenje je prigoda i povod upoznati javnost sa sintezom statističkih podataka u kakvu to crkvenu sredinu dolazi novi nadbiskup koadjutor.

Dan obitelji u Zadarskoj nadbiskupiji

Dan obitelji u Zadarskoj nadbiskupiji proslavljen je svečanim misnim slavljem koje je u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Smiljevcu u Zadru u subotu 11. lipnja predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Glavni zareditelj mons. Zgrablića bit će nadbiskup Želimir Puljić

Zadarska nadbiskupija priopćila je u utorak 31. svibnja da će na biskupskom posvećenju imenovanoga zadarskog nadbiskupa koadjutora Milana Zgrablića glavni zareditelj biti predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a suzareditelji splitsko-makarski nadbiskup i porečki i pulski apostolski upravitelj Dražen Kutleša i umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

Mons. Batelja o aktualnosti iskaza bl. Alojzija Stepinca po zapisima biskupa Nežića

Mons. dr. sc. Juraj Batelja, generalni postulator za kauze beatifikacije i kanonizacije Zagrebačke nadbiskupije, tijekom svoga izlaganja na rekolekciji zadarskog prezbiterija u srijedu 18. svibnja u sjemeništu Zmajević u Zadru, aktualizirao je neke autentične iskaze bl. Alojzija Stepinca temeljem zapisa nekadašnjeg porečkog i pulskog biskupa Dragutina Nežića.

1 2 3 8