Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacka-crkvena-pokrajina

Održana sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita zagrebačkoga kardinala Josipa Bozanića u Biskupskom ordinarijatu u Bjelovaru, u četvrtak 25. studenoga održana je pedeseta sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine.

Osnovano Povjerenstvo Zagrebačke crkvene pokrajine za osobe s invaliditetom

Prva sjednica novoga Povjerenstva Zagrebačke crkvene pokrajine za osobe s invaliditetom održana je 14. travnja u dvorani Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu. Predsjedao joj je pokrovitelj Povjerenstva umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, a vodio imenovani predsjednik vlč. Leonardo Šardi.

Biskupi Zagrebačke metropolije odlučili da će se 22. prosinca prikupljati pomoć za stradale od potresa u Albaniji

U Biskupijskom ordinarijatu u Sisku u četvrtak 5. prosinca biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine održali su svoju 45. sjednicu pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića, a na njoj su sudjelovali i sisački biskup i domaćin susreta Vlado Košić, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, varaždinski biskup Bože Radoš, apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski te umirovljeni križevački vladika Nikola Kekić.

Održan susret svećenika Zagrebačke crkvene pokrajine u trajnoj formaciji

Prvi tematski susret svih svećenika Zagrebačke crkvene pokrajine zaređenih u posljednjih deset godina održan je u ponedjeljak 25. veljače u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu. Na susretu su sudjelovali svi biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine, na čelu sa  zagrebačkim nadbiskupom i metropolitom kardinalom Josipom Bozanićem te stotinu i pet svećenika.