Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zagrebacki-pomocni-biskup

Okićen bor ispred Zagrebačke katedrale

Na trgu ispred Zagrebačke katedrale, na kojoj traju radovi obnove nakon potresa, u četvrtak 22. prosinca okićen je bor. Obred kićenja bora predvodio je zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško, u nazočnosti rektora katedrale mons. Zlatka Korena te restauratora i radnika koji rade na obnovi.

Biskupi Šaško i Križić uz dekane na primanju kod karlovačke županice

Tradicionalno božićno-novogodišnje primanje kod karlovačke županice Martine Furdek Hajdin i njezinih suradnika za predstavnike Katoličke crkve s prostora Karlovačke županije koja pokriva tri (nad)biskupije, Zagrebačku, Gospićko-senjsku i Sisačku održano je u ponedjeljak 19. prosinca u Karlovcu.

Biskup Gorski krstio dvoje djece iz višečlanih obitelji u Granešini

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je na treću nedjelju došašća, 11. prosinca 2022., misno slavlje u Župi Rođenja Blažene Djevice Marije u Granešini, tijekom kojega je krstio Mihaela, sedmo dijete Antona i Ane Palić, te Emanuela, šesto dijete Franje i Svjetlane Palić.

Na Mirogoju obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

Uvod u molitvu zagrebačkoga pomoćnoga biskupa Ivana Šaška na polju s oskvrnutim grobovima hrvatskih vojnika na zagrebačkom Mirogoju na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. prosinca 2022. prenosimo u cijelosti.

Biskup Šaško predvodio proslavu župne svetkovine na Malešnici

Župa Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Malešnica–Oranice svečano je proslavila župnu svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u četvrtak 8. prosinca 2022., misom koju je predslavio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško u zajedništvu sa svećenicima Kustošijskog dekanata.

Konferencija za medije po završetku 65. plenarnog zasjedanja Sabora HBK

Na kraju redovnog 65. plenarnog zasjedanja Sabora Hrvatske biskupske konferencije, u srijedu 19. listopada 2022. održana je konferencija za medije na kojoj su teme i zaključke predstavili novi predsjednik HBK mons. Dražen Kutleša, dosadašnji predsjednik mons. Želimir Puljić, član Stalnoga vijeća mons. Đuro Hranić i generalni tajnik vlč. Krunoslav Novak.

1 2 3 4