Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zajednicki-dom

Papin susret s predstavnicima grčkih vlasti

U svom obraćanju predstavnicima vlasti, civilnog društva i Diplomatskog zbora u Ateni, u subotu, 4. prosinca papa Franjo je u svom prvom javnom obraćanju u Grčkoj pozvao odgovorne na obnovljeno čovječanstvo koje poštuje pravo na život.

Papa upozorio na tešku planetarnu krizu

Na općoj audijenciji srijedom, prvoj u mjesecu rujnu Papa je podsjetio kako upravo 1. rujna započinje Vrijeme stvorenoga svijeta 2021. te najavio da će narednih dana biti objavljena Poruka koju je pripremio zajedno s ekumenskim patrijarhom Bartolomejem i canterburyjskim nadbiskupom Justinom Welbyjem, javlja Vatican News.

U Vatikanu predstavljen akcijski plan za očuvanje zajedničkog doma

U Tiskovnom uredu Svete Stolice u utorak 25. svibnja održana je online tiskovna konferencija povodom završetka Posebne godine u povodu pete obljetnice enciklike Laudato si'. Na konferencija je predstavljena Akcijska platforma Laudato si' (LSAP), sedmogodišnji akcijski plan kojim krajevne crkve, zajednice, poduzeća, zdravstveni centri i obrazovne ustanove nastavljaju konkretnim djelovanjima oživljavati poruku enciklike Laudato si' i ostvarivati cjelovitu ekološku viziju sadržanu u enciklici.

1 2