Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zajednicki-dom

Papa upozorio na tešku planetarnu krizu

Na općoj audijenciji srijedom, prvoj u mjesecu rujnu Papa je podsjetio kako upravo 1. rujna započinje Vrijeme stvorenoga svijeta 2021. te najavio da će narednih dana biti objavljena Poruka koju je pripremio zajedno s ekumenskim patrijarhom Bartolomejem i canterburyjskim nadbiskupom Justinom Welbyjem, javlja Vatican News.

U Vatikanu predstavljen akcijski plan za očuvanje zajedničkog doma

U Tiskovnom uredu Svete Stolice u utorak 25. svibnja održana je online tiskovna konferencija povodom završetka Posebne godine u povodu pete obljetnice enciklike Laudato si'. Na konferencija je predstavljena Akcijska platforma Laudato si' (LSAP), sedmogodišnji akcijski plan kojim krajevne crkve, zajednice, poduzeća, zdravstveni centri i obrazovne ustanove nastavljaju konkretnim djelovanjima oživljavati poruku enciklike Laudato si' i ostvarivati cjelovitu ekološku viziju sadržanu u enciklici.

Papa novinarima: Promičite dijalog i iskrenu komunikaciju

Potrebni su nam mediji koji mogu pomoći osobama, posebno mladima, razlikovati dobro od zla, razvijati zdrave prosudbe na temelju jasnog i nepristranog iznošenja činjenica i prepoznati važnost zalaganja za pravdu, društvenu slogu i poštivanju našeg zajedničkog doma, rekao je papa Franjo primivši u ponedjeljak, 1. veljače, u audijenciju izaslanstvo Catholic News Service-a Američke biskupske konferencije u povodu stote obljetnice njegova osnutka.

1 2