Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zapresic

Uprizorenje Kristove muke u Zaprešiću

Perivoj Novih dvora u Zaprešiću je na Nedjelju Muke Gospodnje - Cvjetnicu, 10. travnja šesti put bio prostor na kojem je uprizorena Kristova muka. Radi se o scenskom prikazu posljednja dva dana Isusova života u kojem sudjeluju članovi udruge Stepinčeva oaza mira i župljani Župe sv. Petra apostola iz Zaprešića.

Uprizorenje Muke Kristove u Sesvetskim selima

Uprizorenje Muke Kristove članovi "Udruge Stepinčeva oaza mira" i župljani Župe sv. Petra apostola održali su na Petu korizmenu nedjelju, 3. travnja u 16 sati u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim selima.

Stepinčevo u Zaprešiću

Ovogodišnji spomendan hrvatskog mučenika i nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca svečano je proslavljen 1o. veljače u Župi sv. Petra ap. I, u Zaprešiću, koju je bl. Stepinac utemeljio 4. studenoga 1945. godine.

Prikazane žive jaslice u Zaprešiću

Posjetitelji iz zaprešićkog kraja okupili su se 26. i 27. prosinca 2021. u blizini crkve sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću oko živih jaslica – biblijskog prikaza Isusovog rođenja, upriličenih 13. godinu zaredom, u organizaciji Udruge Stepinčeve oaze mira i zaprešićke Župe sv. Petra.

1 2 3