Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zapresic

Biskup iz Benina u Zaprešiću

Župa sv. Petra apostola iz Zaprešića ugostila je u utorak, 10. rujna u večernjima satima mons. Victora Agbanoua, biskupa biskupije Lokossa u Beninu i predsjednika Biskupske konferencije Benina.

Uz 150. obljetnicu crkve Sv. Petra u Zaprešiću otkriveno poprsje bl. Stepinca

U povodu 150. obljetnice izgradnje crkve Sv. Petra apostola u Zaprešiću na svetkovinu sv. Petra i Pavla u subotu 29. lipnja misno slavlje u dvorištu župne crkve u nazočnosti brojnih vjernika predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Uz proslavu župnog titulara sv. Petra apostola na novouređenom prostoru pokraj župne crkve postavljeno je poprsje bl. Alojzija Stepinca, osnivača i utemeljitelja te prve zaprešićke zajednice.

Proslavljen Sveti Florijan u Zaprešiću

U subotu, 4. svibnja Vatrogasna zajednica DVD Zaprešića i Javno vatrogasna postrojba Zaprešić zajedno su proslavili svoga zaštitnika sv. Florijana.

Udruga Stepinčeva oaza mira proslavila 10 godina djelovanja

Udruga Stepinčeva oaza mira proslavila je u subotu 8. prosinca 10. obljetnicu djelovanja. Svečana akademija održana je u Pučkom otvorenom učilištu u Zaprešiću uz članove i predsjedništvo Udruge, te veliki broj osoba iz društvenoga, kulturnog, gospodarskog i političkog života grada Zaprešića.

Misa zahvalnica za Božja dobročinstva u Zaprešiću

U nedjelju, 28. listopada, u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Zaprešiću slavljena je misa zahvalnica za Božja dobročinstva. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik i zaprešićki dekan preč. Ivan Frkonja.