Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zastita-maloljetnika-i-ranjivih-osoba

Papa o zlostavljanju: Ne može se prihvatiti nikakva šutnja i prikrivanje

Papa Franjo je u subotu, 18. studenog 2023., primio u audijenciju sudionike susreta koji je organizirala Talijanska biskupska konferencija o zaštiti maloljetnika i ranjivih osoba te primio rezultate istrage o aktivnostima službi i teritorijalnih centara za slušanje, izvijestio je Vatican News.

Zaključena generalna skupština Talijanske biskupske konferencije

Talijanska biskupska konferencija (CEI) zaključila je 16. studenog 78. izvanrednu generalnu skupštinu u Asizu. Tim je povodom održana konferencija za medije te se predsjednik CEI-ja bolonjski nadbiskup kardinal Matteo Zuppi osvrnuo na nove podatke glede zaštite maloljetnika i odraslih osoba u Italiji, izvještava novinska agencija SIR.

ARGUMENTI Zaštita maloljetnika od zlostavljanja

'Zaštita maloljetnika od zlostavljanja' bila je tema emisije 'Argumenti' u četvrtak, 11. svibnja, na HKR-u. Sugovornici su bili prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinička psihologinja i psihoterapeutkinja, dr. sc. Anita Dučkić Sertić, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba HKS-a, te prof. dr. sc. Josip Šimunović, dekan KBF-a u Zagrebu i povjerenik za zaštitu maloljetnika i ranjivih osoba Zagrebačke nadbiskupije.

First Interview with Archbishop Dražen Kutleša of Zagreb

On Thursday, April 27, 2023, the President of the Croatian Conference of Bishops gave his first interview as the Archbishop of Zagreb to the journalist Tanja Maleš of the Croatian Catholic Network (CCN/HKM). Below is a translation of their conversation.

1 2