Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zatvor

Mons. Lingua u Staroj Gradiški: Krv mučenika sjeme je novih kršćana

U sklopu posjeta Požeškoj biskupiji apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua srijedu 14. listopada posjetio je i Staru Gradišku gdje je obišao prostore nekadašnjeg zatvora, mjesta tamnovanja mnogih svećenika tijekom komunističkog sustava, te se zaustavio u kraćoj molitvi u župnoj crkvi Sv. Mihaela Arkanđela.

Biskup Rogić slavio misu u šibenskom zatvoru

Božićnu poruku mira i ljubavi zatvorenicima šibenskog zatvora u petak 27. prosinca prenio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U zatvorskoj kapeli Uzvišenja sv. Križa predvodio je misno slavlje na kojem je sudjelovalo četrdesetak zatvorenika.

Uskrs u splitskom zatvoru

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić posjetio je i ovoga Uskrsa, 21. travnja, zatvor u Splitu, gdje je u skromnom i mirnom ozračju zatvorske kapele Sv. Josipa Radnika na Bilicama predvodio euharistijsko slavlje.

Kardinal Pell u pritvoru

Kardinalu je u srijedu 27. veljače opozvana sloboda uz jamčevinu. Od danas kardinal Pell će biti u pritvoru u Melbourneu, gdje će čekati izricanje kazne koje je predviđeno za 13. ožujka, objavio je Vatican News.

1 2