Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zatvorenici

Duhovna obnova u Kaznenom popravnom zavodu u Zenici

Duhovnu obnovu za zatvorenike u KPZ-u Zenica na temu „Pohodi nas Gospodine Isuse“ (Otk 22,21) predvodila je u četvrtak, 23. prosinca, s. Ivanka Mihaljević, školska sestra franjevka, objavila je Katolička tiskovna agencija.

Papa slavio misu za zatvorenike i pozvao na duhovno zajedništvo

Na svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika sveopće Crkve i sedmu obljetnicu preuzimanja Petrove službe, 19. ožujka papa Franjo je slavio misu za zatvorenike te je pozvao vjernike na duhovno zajedništvo. Istaknuo je važnost klanjanja. Misu iz Doma sv. Marte prenosile su kao i proteklih dana društvene mreže. U Vatikanu je danas neradni dan.

Zatvorenici iz Padove pripremili tekst Križnoga puta za Veliki petak

„Odabrao sam zatvor, obuhvaćen u svojoj cijelosti, kako bi nam i ovoga puta posljednji odredili tempo. Kad sam pročitao napisana razmatranja, bio sam ganut; osjetio sam se sudionikom te priče, bratom onih koji su pogriješili i onih koji su uz njih kako bi im pomogli uspeti se iz ponora“, stoji u pismu pape Franje, objavljenom u dnevnom listu "Il Mattino di Padova", prenio je Vatican News.

Papa na misi u Domu svete Marte molio za zatvorenike

Papa Franjo je na misi 11. ožujka u Domu svete Marte nastavio moliti za bolesne od koronavirusa, a posebno se obratio zatvorenicima. U propovijedi je također govorio o progonjenim kršćanima, spominjući i Asiju Bibi, prenio je Vatican News.

Papa zatvorenicima: Svi griješimo, ali Bog se ne umara opraštajući

Papa Franjo odgovorio je na pismo koje su mu nedavno poslali zatvorenici s otoka Gorgona, u talijanskoj pokrajini Livorno. Pismo Svetoga Oca zatvorenicima je u subotu 22. lipnja odnio kardinal Ernest Simoni koji je kao svećenik, tijekom komunističkoga režima u Albaniji, više od 20 godina proveo u zatvoru i na prisilnom radu.