Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zavod-sv-jeronima

Korizmene duhovne vježbe svećenika Zavoda sv. Jeronima u Nemiju

Svećenici Zavoda Sv. Jeronima zajedno sa rektorom Markom Đurinom od 27. veljače do 1. ožujka sudjelovali su na godišnjim duhovnim vježbama u Centro Ad Gentes koji vode Misionari Verbiti u mjestu Nemi blizu Castel Gandolfa. Ovogodišnje duhovne vježbe predvodio je Mihaly Szentmartoni D.I., duhovnik Zavoda.

Svećenici iz Zavoda sv. Jeronima u Varaždinu, Ludbregu i Lepoglavi

Svećenici iz Papinskog hrvatskog zavoda svetog Jeronima, predvođeni vicerektorom vlč. Markom Đurinom, sudjelovali su na misnom slavlju i obredu biskupskog ređenja novoga varaždinskog biskupa mons. Bože Radoša, dosadašnjeg rektora Zavoda sv. Jeronima, u nedjelju 24. studenoga, na svetkovinu Krista Kralja, u varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Ministar Grlić Radman posjetio Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu

U srijedu 13. studenoga, u sklopu službenog posjeta Svetoj Stolici i Republici Italiji, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman s članovima svoje obitelji te izaslanstvom ministarstva posjetio je Hrvatsku crkvu sv. Jeronima i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima u Rimu.

Proslava sv. Jeronima u Rimu

Hrvatska rimska zajednica i Papinski hrvatski zavod svetoga Jeronima u Rimu proslavili su u nedjelju, 30. rujna svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Jeronima. Svečano euharistijsko slavlje u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima predvodio je vicerektor vlč. Marko Đurin.