Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zdravlje

Rijeka: Teološko-pastoralni seminar za svećenike i redovnike

Pandemija Covid-19 zasigurno je bila jedan od razloga koji je utjecao na izbor teme Teološko-pastoralnog seminara za svećenike i redovnike Riječke metropolije. Seminar pod naslovom „Briga za zdravlje i kvaliteta života kao teološko-pastoralni imperativ“ održan je 28. rujna u Velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci u organizaciji Visoke bogoslovne škole.

Vjernici kršćanskih Crkava zagrebačkog područja zajedno u molitvi za očuvanje planeta Zemlje i zdravlja ljudi

U povodu završetka „Vremena stvorenoga“ Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za ekumenizam i dijalog i Udruga za očuvanje planeta „I stvori Bog zemlju“ organiziraju „Ekumenski glazbeno-molitveni susret za očuvanje planeta Zemlje i zdravlja ljudi“. Susret će se održati u subotu 3. listopada u 19.15 sati, na otvorenom prostoru uz crkvu u Remetama.

Ponovno dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica

Ministarstvo poljoprivrede na svojim je internetskim stranicama u petak 27. ožujka objavilo kako je ponovno dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica koje prodaju prehrambene proizvode, higijenske potrepštine te poljoprivrednim trgovinama i onima koje prodaju hranu za životinje te napominju da je "zdravlje ljudi glavni cilj i nemjerljiv kriterij općeg poslovanja."

Dr. Vuletić o povezanosti religioznosti i zdravlja

U povodu 28. svjetskog dana bolesnika Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara (HKUMST) Podružnica Osijek organizirala je 20. veljače u pastoralnim prostorima pri Nadbiskupskom vikarijatu Osijek predavanje „Duhovna dimenzija holističkog pristupa personalističke medicine psihosomatskim aspektima boli, patnje i zdravlja” o čemu je govorila izv. prof. dr. Suzana Vuletić, prodekanica za nastavu i studente Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu te profesorica na istom Fakultetu, kao i na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo, Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu.