Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zeljezno

Željezanski biskup Živković pozvao na borbu protiv dječjeg rada

Više od 160 milijuna djece diljem svijeta prisiljeno je raditi, mnoga od njih pod opasnim i neizvjesnim uvjetima, što mora napokon prestati, poručio je željezanski biskup Egidije Živković u priopćenju u povodu Svjetskog dana borbe protiv dječjeg rada 12. lipnja, prenio je Kathpress.

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno

Duhovne vježbe hrvatskih svećenika biskupije Željezno (Eisenstadt) održane su i ove godine od 21. do 24. studenog u organizaciji Hrvatskog vikarijata u zamku Seggau blizu Graza. Petnaest svećenika okupilo se kako bi zajedno s voditeljem, umirovljenim vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem, produbljivali duhovnost i promišljali o svećeničkom pozivu.

Biskup Živković u Željeznom zaredio za svećenika don Ivana Vukčića te za đakone Marinka Kelavu i Zorana Nadrčića

Na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja u katedrali Sv. Martina u austrijskom gradu Eisenstadt (Željezno) mjesni biskup mons. Egidije Živković (Ägidius Zsifkovics), gradišćanski Hrvat, zaredio je za svećenika đakona don Ivana S. Vukčevića. Također je za trajnog đakona zaredio kandidata Marinka Kelavu, a za đakona na putu prems svećeništvu bogoslova Zorana Nadrčića.