Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zeljko-faltak

'Argumenti' povodom 10. pastoralno-katehetskog kolokvija za svećenike

Razumiju li svećenici vjernike i vjernici svećenike? - bila je tema emisije 'Argumenti' u četvrtak, 2. ožujka, povodom 10. Kolokvija za svećenike koji se održao u Zagrebu. Tema kolokvija bila je 'Svećenik pred izazovima antropološke preobrazbe / Vjera – kultura – komunikacija“, a HKR-ova pitanja 'kako nam svećenici govore', 'koliko ih čujemo' i 'vjerujemo li im'.

Oproštajna zahvala s. M. Ivani Benko i s. M. Meliti Luketić

U Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu u petak 27. kolovoza upriličen je zahvalni, ali i oproštajni susret od dosadašnjih dugogodišnjih kuharica s. M. Ivane Benko i s. M. Melite Luketić koje pripadaju Provinciji Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog iz Zagreba, a koje su u Bogosloviji vršile svoje poslanje u vođenju kuhinje i domaćinstva, jer završavaju svoju službu u Bogosloviji.

ARGUMENTI Važnost autentičnog svjedočanstva posvećenih osoba u svijetu

Svjedočanstvo Bogu posvećenih osoba u svijetu te izazovi, krize i blagoslovi toga poslanja bile su neke od tema emisije Hrvatskog katoličkog radija „Argumenti“ na Dan posvećenog života 2. veljače. Gosti su bili karmelićanka Božanskog Srca Isusova Dijana Mlinarić, prečasni Željko Faltak, rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu te isusovac Mislav Skelin.