Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zivotopis

Biskup Josip, poštar Izidor i siromah na Jelačićevom trgu

Na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljena je jedna od najpoznatijih crtica iz života sluge Božjega Josipa Langa, pomoćnog zagrebačkog biskupa. Naime, 2024. godine spominjemo se njegove 100. godišnjice smrti (1. studenoga, na svetkovinu Svih svetih), a postupak za njegovo proglašenje blaženim je u tijeku.

Tijek dosadašnjeg postupka za slugu Božjega Josipa Langa

Na liturgijski spomendan sv. Majke Terezije, 5. rujna 2017., mons. dr. Juraj Batelja, postulator u procesu proglašenja blaženim sluge Božjega biskupa Josipa Langa i kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog, zapisao je uvodne misli za knjigu Milosrđe na djelu koja je objavljena 2017. godine i koja sabire neke od zgoda iz života biskupa Langa. Dopuštenjem izdavača u nastavku donosimo tekst navedenih uvodnih misli, a koje su objavljene na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

Životopis banjolučkog biskupa Željka Majića

Prigodom imenovanja mons. Željka Majića banjolučkim biskupom, na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2023., donosimo njegov životopis koji je objavila Banjolučka biskupija.

Svećenik Mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić imenovan banjolučkim biskupom

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je na svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, u petak 8. prosinca 2023., priopćila da je „Njegova Svetost papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Banjolučke biskupije preuzvišenog mons. Franje Komarice te imenovala novog banjolučkog biskupa poštovanog don Željka Majića, svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije“, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

1 2 3 6