Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zlatni-jubilej

Podravski Podgajci: Pet parova proslavilo zlatni jubilej u župi Sv. Martina

Na 24. nedjelju kroz crkvenu godinu, 15. rujna u župi Sv. Martina biskupa u Podravskim Podgajcima, tijekom župne mise u 11 sati svečano je proslavljen zlatni jubilej. Pedeset godina braka i obnovu bračnih saveza slavili su pred okupljenom zajednicom kao i svojom djecom, obitelji, rodbinom i prijateljima Štefica i Đuro Vrbanić, Ružica i Stjepan Stanković, Anica i Mate Bencetić, Nevenka i Ivica Kožić te Pavica i Ladislav Ćosić. Bračnim parovima je, na kraju slavlja, vlč. Siniša Paušić uručio prigodne poklone u ime cijele župne zajednice kao i uspomene na ovo slavlje koje je u ime nadbiskupije potpisao nadbiskup Đuro Hranić.

Biskup Janjić u rodnim Vidovicama proslavio zlatni jubilej

Zlatni jubilej - 50 godina misništva proslavio je u utorak 20. kolovoza u rodnoj župi u Vidovicama kod Orašja kotorski biskup Ilija Janjić. U prepunoj župnoj crkvi Sv. Vida predvodio je misno slavlje u zajedništvu s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem i još pedesetak svećenika, među kojima je bio i domaći župnik Josip Senjak.

Zlatni jubilej s. Dragoslave od Kraljice Karmela

Svečanim himnom Tebe Boga hvalimo na kraju euharistijskog slavlja koje je 15. kolovoza 2019. predvodio karmelićanin o. Smiljo Brnadić, zajednica sestara u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj zahvalila je Bogu za zlatni jubilej redovničkih zavjeta s. Dragoslave od Kraljice Karmela (Brankice Fabijanić).

U Ugandi započela proslava zlatnog jubileja SECAM-a

Euharistijskim slavljem u katedrali Lubaga u Kampali, glavnom gradu Ugande, 21. srpnja započeo je zlatni jubilej Vijeća biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM), izvijestio je Vatican News.

Poruka nad/biskupa Riječke metropolije povodom proslave 50. obljetnice uspostave metropolijskog sjedišta u Rijeci

U povodu zlatnog jubileja, 50. obljetnice uspostave Riječke metropolije, 11. lipnja 2019. godine, riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, porečko-pulski biskup mons. dr. Dražen Kutleša, krčki biskup mons. dr. Ivica Petanjak i gospićko-senjski biskup mons. dr. Zdenko Križić uputili su poruku u kojoj među ostalim ističu kako "Gospodin uvijek poziva radnike u žetvu svoju, a naša je dužnost pozvanima pomoći prepoznati Božji poziv i na njega spremno odgovoriti."

Biskup Janjić proslavio zlatni svećenički jubilej

Molitvom i pjesmom u svetištu Gospe od Škrpjela kotorski biskup Ilija Janjić zajedno s biskupima Splitsko-makarske metropolije, Bara i Skadra, svećenicima, redovnicama i vjernim pukom, u subotu, 13. srpnja zahvalio je Bogu i Gospi za 50 godina svećeničke službe.

Trostruki jubilej u Aljmašu proslavio zlatomisnik Ante Markić

Svečanom misom u aljmaškoj župnoj crkvi Pohođenja BDM na svetkovinu Presvetoga Trojstva 16. lipnja trostruki jubilej 75 godina života, 50. obljetnicu svećeništva i 45 godina služenja toj župnoj zajednici proslavio je svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. Ante Markić, župnik i upravitelj svetišta Gospe od Utočišta.