Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zornice

Nadopunjen raspored misa kod isusovaca u Palmotićevoj

U isusovačkoj rezidenciji u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, povećan je broj slavlja misa u odnosu na redovni raspored zbog novih mjera za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, priopćio je 30. studenoga superior p. Stipo Balatinac.

Izravni prijenos zornica na Novoj Evi

Svakog dana tijekom došašća izravni prijenos misa zornica u 6 sati iz crkve Marije Pomoćnice u Zagrebu može se pratiti putem mobilne aplikacije Nova Eva ili na istoimenom Youtube kanalu.

Novi Glas Koncila

Naslovnom fotografijom i početkom izvještaja sa skupa „Franjina ekonomija“, doduše za većinu sudionika virtualnoga, predstavlja se čitateljima novi broj Glasa Koncila, 48. u 2020. godini, s nadnevkom od nedjelje 29. studenoga.

Zornice u znaku priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži

Središnji odbor za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu, priredio je sličice koje na jednoj strani sadrže tekst „O-antifona“ za Veliča iz Časoslova Rimskog obreda, a s druge strane nalaze se otisnuti logo Susreta s informacijama o održavanju Susreta.

„Aktualno“ HKR-a: Ljude privlači ono što je izvanredno, pa tako i zornice

Brojno sudjelovanje puka diljem Hrvatske na misama zornicama, svojevrsni vjernički fenomen koji obogaćuje život Crkve i svakog vjernika sudionika pojedinačno, bila je tema emisije Aktualno HKR-a u ponedjeljak 9. prosinca. U polovici adventskog puta do Božića, svjedočanstvo o pohodu zornica u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru poticaj je vjernicima da nastave započeti hod u pripremi za rođendan Isusa Krista.

Nadbiskup Puljić o misama zornicama koje i osobno slavi s pukom po župama

Otkad je došao na službu zadarskog nadbiskupa, mons. Želimir Puljić svake godine u došašću slavi mise zornice s pukom u župama Zadarske nadbiskupije. Zadarski puk na taj je ranojutarnji iznenadni adventski pohod svoga pastira u došašću naviknuo, jer je to činio i Puljićev prethodnik, blagopokojni nadbiskup Ivan Prenđa. Svako jutro u došašću nadbiskup Puljić osobno pohodi drugu župu Zadarske nadbiskupije u kojoj predslavi misu zornicu.