Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zornice

Zornice u znaku priprema za Susret hrvatske katoličke mladeži

Središnji odbor za pripremu Susreta hrvatske katoličke mladeži, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2020. godine u Zagrebu, priredio je sličice koje na jednoj strani sadrže tekst „O-antifona“ za Veliča iz Časoslova Rimskog obreda, a s druge strane nalaze se otisnuti logo Susreta s informacijama o održavanju Susreta.

„Aktualno“ HKR-a: Ljude privlači ono što je izvanredno, pa tako i zornice

Brojno sudjelovanje puka diljem Hrvatske na misama zornicama, svojevrsni vjernički fenomen koji obogaćuje život Crkve i svakog vjernika sudionika pojedinačno, bila je tema emisije Aktualno HKR-a u ponedjeljak 9. prosinca. U polovici adventskog puta do Božića, svjedočanstvo o pohodu zornica u župi Uznesenja BDM na Belafuži u Zadru poticaj je vjernicima da nastave započeti hod u pripremi za rođendan Isusa Krista.

Nadbiskup Puljić o misama zornicama koje i osobno slavi s pukom po župama

Otkad je došao na službu zadarskog nadbiskupa, mons. Želimir Puljić svake godine u došašću slavi mise zornice s pukom u župama Zadarske nadbiskupije. Zadarski puk na taj je ranojutarnji iznenadni adventski pohod svoga pastira u došašću naviknuo, jer je to činio i Puljićev prethodnik, blagopokojni nadbiskup Ivan Prenđa. Svako jutro u došašću nadbiskup Puljić osobno pohodi drugu župu Zadarske nadbiskupije u kojoj predslavi misu zornicu.