Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zrin

Obilježena 80. obljetnica stradanja Zrinjana

Osamdeseta obljetnica stradanja Zrinjana obilježena je u nedjelju 10. rujna misnim slavljem u Zrinu, koje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua.

Predstavljena monografija „Zrin – u spomen žrtvama genocida“

Predstavljanje monografije „Zrin – u spomen žrtvama genocida“ autora Damira Borovčaka održano je u utorak 5. rujna 2023. u Dvorani „Vijenac“ Nadbiskupskog pastoralnog instituta u Zagrebu. O knjizi su uz autora govorili sisački biskup Vlado Košić, krčki biskup Ivica Petanjak, ravnatelj Zaklade za gradnju crkve u Zrinu mons. Marko Cvitkušić, predsjednik Upravnog vijeća Zaklade Matija Petanjak te povratnica iz Australije Branka Čubelić.

U Zrinu proslavljen blagdan Našašća sv. Križa

Blagdan Našašća sv. Križa svečano je proslavljen u srijedu, 3. svibnja u Zrinu. Misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom i više svećenika.

U Zrinu proslavljen blagdan Našašća Sv. Križa

Župa Našašća Svetog Križa u Zrinu proslavila je u ponedjeljak 3. svibnja blagdan svog zaštitnika misnim slavljem koje je u spomen crkvi predvodio sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s krčkim biskupom Ivicom Petanjkom, generalnim vikarom mons. Markom Cvitkušićem, domaćim župnikom vlč. Stjepanom Filipcem, fra Jurom Šarčevićem i vlč. Josipom Karabaićem.

78. obljetnica stradanja stanovnika Zrina

Sedamdeset i osma obljetnica stradanja stanovnika Zrina obilježena je u subotu 12. rujna u Zrinu gdje je misu predslavio umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan.

1 2