Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-sv-marije-magdalene

Dan župnog klanjanja u Štivici

Župa sv. Marije Magdalene u Štivici svake godine 9. veljače ima Dan župnog klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Preminuo vlč. Josip Radelja, svećenik Zagrebačke nadbiskupije

Svećenik Zagrebačke nadbiskupije vlč. Josip Radelja preminuo je nakon duge i teške bolesti u nedjelju 18. srpnja u Svećeničkom domu sv. Josipa u 70. godini života i 43. godini svećeništva, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U Gredi proslavljen blagdan sv. Akacija

Blagdan sv. Akacija i deset tisuća mučenika, 428. obljetnica od čuvene Sisačke bitke s Turcima te spomen na sve branitelje Siska i Europe, proslavljeni su kod kapele sv. Akacija i deset tisuća mučenika u Gredi (župa Sela) u utorak 22. lipnja.

Biskup Bože Radoš predslavio misu za žrtve Jazovke

Župa sv. Marije Magdalene - Oštrc je u utorak 22. lipnja kod jame Jazovke u Sošicama organizirala svečano euharistijsko slavlje za sve ubijene koji su bačeni u jamu. Misu je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s rimokatoličkim i grkokatoličkim biskupima i svećenicima. Prije mise bila je održana procesija od centra Sošica do jame Jazovke.

Župna crkva sv. Marije Magdalene u Selima

Župna crkva sv. Marije Magdalene u Selima teško je oštećena u razornom potresu 29. prosinca 2020. Donosimo podatke o njezinoj povijesti, kulturnoj vrijednosti i trenutnom stanju.

1 2