Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-sv-nikole-tavelica

Misijska nedjelja u Vođincima

Na misijsku nedjelju, 22. listopada 2023. misno slavlje u Župi Kraljice svete Krunice u Vođincima predvodio je župnik Župe svetog Nikole Tavelića u Zagrebu velečasni Ljubo Vuković.

U Slavonskom Brodu održana 36. „Zlatna harfa“

Smotra dječjih crkvenih zborova Brodske regije „Zlatna harfa“, održana je u subotu 22. travnja u Župi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu pod geslom „Divan je Bog u svetim svojim“.

Homilija nadbiskupa Stepinca na proslavi blagdana bl. Nikole Tavelića 1940.

Ususret proslavi blagdana bl. Alojzija Stepinca i u vremenu trodnevne duhovne pripreme, koja se održava u župama koje je osnovao Blaženik, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije donosi propovijedi koje je Stepinac izrekao prigodom blagoslova kamena temeljca i župne crkve ili u nekim drugim prigodama u trima župama u kojima se slavi trodnevnica. Prenosimo homiliju koju je izrekao o proslavi blagdana tada blaženog Nikole Tavelića 29. rujna 1940. u Zagrebu.

Biskup Gorski: Stepinac i danas snažno govori

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je u utorak 8. veljače euharistijsko slavlje drugoga dana trodnevnice uoči blagdana bl. Alojzija Stepinca u Župi sv. Nikole Tavelića, koju je Stepinac osnovao 1939. godine u zagrebačkom naselju Kustošija.

Sagrađen zvonik pokraj župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru

U godini jubileja župne crkve sv. Nikole Tavelića u Somboru, župljani su, predvođeni svojim župnikom preč. Josipom Štefkovićem, sami pokraj crkve izgradili drveni zvonik i postavili zvona koja su prvi put zvonila na Treću nedjelju došašća, 12. prosinca 2021.

1 2