Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-sv-petra-i-pavla

Biskup Ivan Šaško predvodio križni put na Bliznecu

U povodu obilježavanja dvadeset godina od održavanja prvog križnog puta na Bliznecu, Župa svetog Petra i Pavla u zagrebačkim Bešićima organizirala je na Veliki petak 7. travnja pobožnost križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba, koji je predvodio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško.

Predstavljena monografija o Župi sv. Petra i Pavla u Kašini

Opsežna i bogato opremljena monografija „Župa svetih Petra i Pavla u Kašini. Prilozi za stariju povijest župe, crkve i svećenikâ u Kašini“ autora mons. dr. Stjepana Kožula, predstavljena je u srijedu 25. siječnja u Društvenom domu u Kašini, u nazočnosti brojnih župljana, uzvanika i predstavnika društvenog, kulturnog i političkog života grada Zagreba i gradske četvrti Sesvete.

Hodočašće konkatedralnih zborova u schönstattsko Svetište

Pred blagdan sv. Cecilije, u subotu, 19. studenoga, sedamdesetak članova zborova sa svojim voditeljima konkatedralne Župe sv. Petra i Pavla u Osijeku hodočastili su u schönstattsko Svetište Majke Triput Divne u Ivanovce koje se nalazi na području Župe Snježne Gospe u Harkanovcima.

Oskrnavljeno groblje u Župi sv. Petra i Pavla

Nedaleko od župne crkve, na groblju Brnj u Župi sv. Petra i Pavla Zgošća – Kakanj, zasad nepoznati vandali u subotu 8. listopada oštetili su spomenike, križeve i slike u grobljanskoj kapeli, prenosi nedjelja.ba.

Svetkovina sv. Petra i Pavla u Kaptolu

Rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu prečasni Matija Pavlaković predvodio je središnje euharistijsko slavlje u srijedu 29. lipnja, na svetkovinu apostolskih prvaka u Župi sv. Petra i Pavla u Kaptolu.

1 2