Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa-uzvisenja-sv-kriza

Svetkovinu Svih svetih refalačka župa prvi put proslavila misama na grobljima

Svetkovina Svih svetih svečano je proslavljena 1. studenoga u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, a dvije su mise prvi put u 61. godini postojanja župe slavljene na Retfalačkom i Mađarskom groblju (Mađarska Retfala), uz zgrade posljednjeg ispraćaja, te su, nakon misa i zajedničke molitve za sve vjerne mrtve, blagoslovljena počivališta pokojnika.

O kreposnom životu na duhovnoj obnovi s bibličarom Benakovićem

Treće večeri ciklusa biblijske duhovne obnove „Poznavanjem Biblije do transformacije ljudske osobnosti“, koja se održava utorkom u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku, 11. listopada bibličar dr. sc. Ivan Benaković je s vjernicima promišljao o kreposnom životu na temelju Jakovljeve poslanice (Jak 1, 19-27).

Nedjelja Dobrog Pastira s gostujućom trojicom bogoslova u osječkoj župi

Četvrta vazmena nedjelja nazvana Nedjelja Dobrog Pastira, 8. svibnja, svečano je proslavljena u župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku s trojicom bogoslova Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu koji su u župi gostovali od 6. svibnja sudjelujući angažirano u slavljeničkom i pastoralnom životu retfalačke župe.

Korizmena srijeda u Retfali: Tko je Isus za mene?

U retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku 23. ožujka je održana treća „Korizmena srijeda“ s gostujućim propovjednikom vlč. Tomislavom Benakovićem, župnikom osječke Župe sv. Leopolda B. Mandića koji je na večernjem euharistijskom slavlju promišljao o temi „Tko je Isus za mene?“.

Župni zborovi osječke župe pjevanjem proslavili zaštitnicu sv. Ceciliju

Spomendan zaštitnice pjevanja, crkvenih pjevača i glazbe sv. Cecilije svečano je proslavljen u ponedjeljak 22. studenoga u retfalačkoj župi Uzvišenja sv. Križa dvjema misama, a večernje euharistijsko slavlje sa župnim zborovima i vjernicima predslavio je gostujući propovjednik fra Anto Barišić, franjevac Franjevačkoga samostana sv. Križa u Tvrđi, ujedno započinjući trodnevnu duhovnu obnovu uoči došašća.

1 2