Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupa

Kardinal Puljić slavio misu na obljetnicu osnutka župe Skopaljska Gračanica

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je na spomendan sv. Ivana Bosca u ponedjeljak, 31. siječnja u župnoj crkvi Srca Marijina predvodio umirovljeni vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić, župa Skopaljska Gračanica pokraj Bugojna proslavila je 111. obljetnicu djelovanja, izvijestila je KTA.

Održana predavanja povodom proslave 300 godina obnove župe Zemun

U subotu, 18. rujna održan je jedan u nizu događaja povodom proslave 300 godina obnove župe Zemun. U dvorani pastoralnog centra zemunske župe održana su tematska predavanja vezana uz povijest župe. Prisutnoj publici svojim izlaganjima predstavili su se Tanja Grličić, prof. Nikola Škalabrin i preč. Jozo Duspara.

200 godina župe Kalje

Župa svetoga Mihaela arkanđela u Kalju proslavit će jubilarnu 200. obljetnicu postojanja u nedjelju 29. kolovoza misnim slavljem koje će u 11 sati predvoditi umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić.

Proslavljen spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja na Trsteniku

Župa sv. Ivana Krstitelja na splitskom Trsteniku proslavila je spomendan Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u subotu 29. kolovoza. Misno slavlje predvodio je župnik don Ivan Simunić, koji je u devet godina župnikovanja na Trsteniku, uz pomoć župljana, potpuno uredio crkvu iznutra i izvana.

Župa - zajednica gostoprimstva i oživotvorenje socijalnog nauka Crkve

U organizaciji Instituta za evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ u Vikarijatu Osijeku 24. listopada započeo je četvrti ciklus socijalnih tribina (traje od listopada 2016. godine) uz vodstvo magistra socijalnog nauka Crkve Igora Jakobfija. Izlaganjem o temi „Župa – zajednica gostoprimstva“ nastavljeno je razmatranje o praktičnim uputama zauzetoga socijalnoga djelovanja vjernika laika (župljana) u kontekstu dokumenta „Izjave i odluke Druge biskupijske sinode đakovačke i srijemske“.

Policijska kapelanija i župa u Petrinji proslavile Tijelovo

I ove godine nastavljena je suradnja Policijske kapelanije svetog Kvirina, župe Preobraženja Gospodinova i Policijske uprave sisačko-moslavačke te je u četvrtak 20. lipnja u župnoj crkvi Preobraženja Gospodinova proslavljena svetkovina Tijelova.

1 2