Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: zupni-caritasi

Nadbiskup Uzinić zahvalio volonterima župnih Caritasa

Tradicionalni susret volontera župnih Caritasa Riječke nadbiskupije održan uoči Nedjelje Caritasa, u subotu 11. prosinca, bio je odličan povod za prvi posjet nadbiskupa koadjutora Mate Uzinića nadbiskupijskom Caritasu.

Podrška projektima župnih Caritasa

Kako bi podržao aktivnosti župnih Caritasa te potaknuo njihov daljnji razvoj, Caritas Zagrebačke nadbiskupije redovito provodi godišnji natječaj za dodjelu sredstava za projekte župnih Caritasa. Na ovogodišnjem natječaju odabrano je pet projekata.

Rezultati natječaja za financiranje projekata župnih Caritasa

Kako bi podržao aktivnosti župnih Caritasa i potaknuo daljni razvoj, a sve u duhu Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, čiji je cilj duhovna i pastoralna obnova svih područja života zagrebačke Crkve pa tako i karitativnog rada, Caritas Zagrebačke nadbiskupije šestu godinu u nizu raspisao je Natječaj za financiranje projekata župnih Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u 2020. godini, kojim će župnim Caritasima biti dodijeljeno 50.000,00 kn za konkretno djelovanje.

Župni Caritasi ne zaboravljaju potrebite

Na području Zagrebačke nadbiskupije djeluju 163 odbora župnih Caritasa u kojima je aktivno 1.300 volontera. Većina njih je u preduskrsno vrijeme, unatoč svim poteškoćama i ograničenjima uzrokovanih epidemijom koronavirusa i potresa, prikupila i nabavila namirnice te pojedincima i obiteljima u potrebi podijelila na tisuće paketa pomoći.