Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Preminuo fra Kornelije Kordić

Fra Kornelije Kordić preminuo je u četvrtak 22. travnja u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, u 85. godini života, 68. redovništva i 59. svećeništva, prenijela je Nedjelja.

Monaško posvećenje kod benediktinki u Rabu

Krčki biskup Ivica Petanjak u petak 16. travnja predslavio je misu s obredom monaškog posvećenja benediktinke Jagode s. Marije Gertrude Sirovice u samostanskoj crkvi sv. Andrije u Rabu.

Duhovna obnova za djevojke kod dominikanki

U dominikanskom samostanu Gospe od Ružarija u Šibeniku, od 16. do 18. travnja održana je duhovna obnova za djevojke. Sestre dominikanke animirale su duhovnu obnovu, uz predavanje i svećeničku angažiranost o. Areka Krasickog.

Završene zajedničke godišnje duhovne vježbe sestara karmelićanki

Od ponedjeljka 12. travnja do subote 17. travnja u Samostanu Kraljice Karmela u Brezovici, pokraj Zagreba, pod vodstvom o. Zvonka Martića, OCD, karmelićanina, održane su godišnje duhovne vježbe sestara karmelićanki, koje su započele misnim slavljem i zazivom Duha Svetoga. Tema duhovnih vježbi bila je: “Tko je Bog? – Duhovnost sv. Ilije proroka".

Duhovna priprava za 58. svjetski dan molitve za zvanja u BiH

Prigodom Dana molitve za svećenička i redovnička zvanja koji se slavi na četvrtu vazmenu nedjelju, Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica u BiH sastavilo je prijedlog za obilježavanje Tjedna molitve za zvanja redovničkih zajednica koje djeluju na području Bosne i Hercegovine.

1 2 3 67