Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Polaganje prvih redovničkih zavjeta u samostanu Milosrdnih sestara Sv. Križa

U samostanu Milosrdnih sestara Sv. Križa u Đakovu, 9. kolovoza, za vrijeme mise koju je predvodio doc. dr. Grgo Grbešić, rektor samostanske crkve, pred provincijalnom poglavaricom s. Valerijom Široki, u nazočnosti svojih susestara, svoje prve redovničke zavjete položile su s. Terezija Rukavina, s. Marina Makar i s. Marijela Nikolić.

Umro fra Augustin Tomas

Svećenik franjevac Bosne Srebrene fra Augustin Tomas umro je 9. kolovoza, u prijepodnevnim satima, u Domu za stare i nemoćne „Sv. Kristofor“ u Novoj Biloj, izvijestila je FIA.

Proslava sv. Dominika na zagrebačkoj Koloniji

U samostanskoj i župnoj crkvi Kraljice sv. krunice u Zagrebu svečano je 8. kolovoza proslavljena svetkovina svetog oca Dominika. U skladu s višestoljetnom tradicijom euharistijsko misno slavlje predvodili su franjevci, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

Proslavljena svetkovina sv. Dominika u Trogiru

U samostanskoj crkvi Sv. Dominika i Nacionalnom svetištu bl. Augustina Kažotića u subotu, 8. kolovoza proslavljena je svetkovina sv. Dominika. Svečano misno slavlje predvodio je fra Matija Matošević, a u koncelebraciji su bili fra Franjo Zelenika koji je izrekao i homiliju, fr. Petar Galić i don Dražen Balić.

Pismo Učitelja dominikanskog reda

Učitelj dominikanskog reda fr. Gerard Francisco Timoner III, OP uputio je pismo članovima dominikanske obitelji u prigodi svetkovine sv. oca Dominika. Osvrnuo se na kreativne načine kojima su dominikanci nastojali u vrijeme pandemije “biti zajedno” i biti “s našim ljudima”.

Upute za hodočašće Stazom Gospi Sinjskoj

Prvi put ove godine tradicionalno hodočašće mladih iz Solina (od 1984.) ide novoizgrađenom Stazom Gospi Sinjskoj. Upravo zato što se ide prvi put tom Stazom, umjesto glavnim prometnicama kako se do sada išlo, zainteresirani postavljaju brojna pitanja. Od početaka listopada ove godine Stazom se hodočastilo svake subote u individualnim ili skupnim hodočašćima. Iz njihova iskustva sinjski franjevci pripremili su odgovore na često postavljana pitanja.

Obnova redovničkih zavjeta dominikanaca u Zagrebu

Na večernjem misnom slavlju u crkvi Kraljice sv. Krunice u Zagrebu u petak 7. kolovoza dominikanci Bonifacije Franjo, Ilija Lešić, Saša Bukvić, Ivica Debelić, Mario Udovičić i Karlo Kvesić su pred provincijalom Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavkom Sliškovićem obnovili svoje redovničke zavjete na godinu dana.

Proslava zavjeta i jubileja sestara Kćeri Božje ljubavi

Po završetku šestodnevnih duhovnih vježbi, 3. kolovoza, koje je u Duhovnom centru sestara Kćeri Božje ljubavi u Granešini vodio don Stjepan Bolkovac, SDB održano je misno slavlje pod kojim su tri sestre novakinje: s. M Josipa Soldo, s. Katarina Pendeš i s. Marijana Novosel položile prve svete zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti u ruke provincijalne glavarice, s. Gordane Igrec.

1 2 3 31