Budi dio naše mreže
Izbornik

REDOVNIŠTVO (HRK)

Knjiga fra Marijana Zlovečere o Golom otoku i na engleskom jeziku

Knjiga „Na gumnu zla“ fra Marijana Balde Zlovečere tiskana je i na engleskom jeziku. U knjizi koju je izdala Matica hrvatska – ogranak Dubrovnik 2012., malo prije autorove smrti, fra Marijan je opisao neke događaje iz vremena četverogodišnjeg robijanja na Golom otoku.

Održan seminar za trajnu formaciju u Provinciji franjevaca trećoredaca

U samostanu sv. Franje Ksaverskog u Zagrebu, u Provinciji franjevaca trećoredaca glagoljaša, održan je 12. i 13. studenoga godišnji seminar za trajnu formaciju o temi „Identitet franjevaca trećoredaca (na povijesnim počecima, u sadašnjem Pravilu i Ustanovama, u redovničkom življenju danas i sutra).

Seminar za redovnice „Mogućnost i izazovi komunikacije u digitalnom okruženju“

Školske sestre franjevke Krista Kralja organizirale su seminar „Mogućnost i izazovi komunikacije u digitalnom okruženju“ od 8. do 10. studenoga u samostanu sestara Splitske provincije na zagrebačkom Jordanovcu. Sudjelovalo je tridesetak sestara iz četiri provincije: Mariborske, Splitske, Bosansko-hrvatske i Mostarske.

Održan susret Radnoga vijeća Udruge RENATE u Litvi

Od 3. do 8. studenoga u Vilniusu, Litvi, održan je susret Radnoga vijeća Udruge RENATE: Redovništvo u borbi protiv trgovine ljudima i iskorištavanja. Među 20-ak europskih zemalja bilo je uključeno i redovništvo Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koje je predstavljala s. Viktorija Šimić, sestra družbe Milosrdnih sestara sv. Križa.

Umro časni brat Ivan Kolarević „umjetnik za izradu talara“

Isusovac časni brat Ivan Kolarević umro je 7. studenoga u isusovačkoj zajednici u Zagrebu na Fratrovcu, u 91. godini života i 61. godini redovništva. Sprovod će biti u utorak 12. studenoga u 11.40 sati na Gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu. Misa zadušnica služit će se u Bazilici Srca Isusova, neposredno nakon sprovoda, odnosno u 13.15 sati.

1 2 3 6