Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Dominikanska obitelj širom svijeta molit će krunicu za prestanak pandemije

Učitelj Reda propovjednika fr. Gerard Timoner O.P. pozvao je cijelu dominikansku obitelj – braću, monahinje, sestre, laike, svjetovne institute, svećenička bratstva i mlade – širom svijeta, na zajedničko moljenje krunice u srijedu 29. travnja u 21 sat s nakanom za prestanak pandemije koronavirusa.

Inicijativa franjevaca konventualaca „Posvoji jednog liječnika“

Prema internetskom portalu Reda franjevaca konventualaca Generalne kurije u Rimu, poljski franjevci konventualci Krakovske provincije pokrenuli su znakovitu inicijativu koja je u zemlji, a i izvan nje, pobudila pažnju i zanimanje. Inicijativu su nazvali „Posvoji jednog liječnika“, a radi se o dragovoljnoj obvezi svakidašnje molitve za jednu osobu koja u teškim vremenima širenja zaraznoga koronavirusa ulaže nadljudske napore u njezinu svladavanja, čak izlaže i svoj život u toj zasad još neravnopravnoj borbi.

Molitva iz karinskog samostana za cijeli svijet

Karinski gvardijan i župnik fra Petar Klarić svakoga dana u 19.30 sati blagoslivlje cijeli svijet moćima sv. liječnika Rikarda Pampurija, zaštitnika bolesnika, i moćima sv. Antuna Padovanskoga, sveca cijelog svijeta i čudotvorca, dok ne prestane pandemija koronavirusa.

Međugorje: Dva franjevca i tri časne sestre pozitivni na koronavirus

Oboljeli su pod nazorom medicinskoga osoblja. Svi se postupci usklađuju u dogovoru s civilnim vlastima i medicinskim osobljem. Hercegovačka franjevačka provincija će, u dogovoru s Apostolskim vizitatorom, osigurati pastoralnu skrb za Župu i sve što bude potrebno za funkcioniranje u ovim uvjetima, piše u priopćenju koje je u nedjelju navečer 29. ožujka poslao Informativnoj katoličkoj agenciji fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Održana peta korizmena online tribina kod hercegovačkih franjevaca u Dubravi

Na petoj korizmenoj online tribini kod hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi u četvrtak 26. ožujka gostovao je franjevac Serđo Ćavar, organizator korizmenih tribina, a govorio je o ovih dana aktualnim pitanjima, poput pandemije koronavirusa, potresa, ispravnom vjerničkom stavu, slavljenju euharistije bez naroda.

Bazilika Srca Isusova u potresu i nadi

Superior o. Stipo Balatinac, SJ, uputio je pismo štovateljima Presvetog Srca Isusova i posjetiteljima Bazilike u „Palmi“ u kojemu navodi da će bazilika Srca Isusova zbog velikih oštećenja nastalih u potresu biti izvan upotrebe duže vrijeme, možda i godinama, te poziva vjernike na molitvenu i materijalnu potporu. Pismo prenosimo u cijelosti.

U potresu oštećen i Franjevački samostan s crkvom Sv. Franje na Kaptolu

Potres koji je u nedjelju 22. ožujka ujutro pogodio Zagreb teško je oštetio mnoge sakralne objekte, a među njima i Franjevački samostan s crkvom Sv. Franje na Kaptolu, mjesto na kojem je prema predaji boravio Svetac iz Asiza. Brzom reakcijom provincijalnog ministra fra Ilije Vrdoljaka zbrinuto je svih pedesetak braće franjevaca i časnih sestara u okolne samostanske kuće.

1 2 3 17