Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

U Splitu pokopan fra Nikola Roščić

U srijedu, 20. siječnja u popodnevnim satima, na splitskom groblju Lovrinac, u samostanskoj grobnici franjevaca konventualaca, pokopan je fra Nikola Mate Roščić, franjevac konventualac.

Prva sjednica Povjerenstva za medicinske sestre članice redovničkih zajednica

U utorak 19. siječnja u prostorijama Hrvatske redovničke konferencije (HRK) održana je prva sjednica Povjerenstva za medicinske sestre članice redovničkih ustanova nakon imenovanja i izbora novih članova. Za voditeljicu Povjerenstva imenovana je s. Dragana Petrović, a članice Povjerenstva su: s. Ankica Krupnicki, s. Terezija Rukavina, s. Viktorija Marjanović i s. Danijela Bego. Na sjednici nije mogla prisustvovati s. Danijela Bego.

Predsjednik HRK-a Slavko Slišković sudjelovao na zasjedanju KORUS-a

U srijedu 20. siječnja putem ZOOM platforme održana je Skupština Konference redovnih ustanov Slovenije (KORUS). U ime Hrvatske redovničke konferencije (HRK) sudjelovao je njezin predsjednik fr. Slavko Slišković OP. Nakon uvodne molitve sudionike je pozdravio mons. Jean-Marie Spiech, apostolski nuncij u Republici Sloveniji. Ističući teškoće vremena u kojemu živimo, potaknuo je redovnice i redovnike da budu nositelji nade koja je toliko potrebna današnjem svijetu.

Preminuo salezijanac svećenik don Rudolf Belko

U Zagrebu je 18. siječnja u 68. godini života, 49. godini redovničkih zavjeta i 39. godini svećeništva preminuo don Rudolf Belko, salezijanac svećenik, priopćeno je iz Hrvatske salezijanske provincije.

Novi broj glasila HRK-a i KVRPP-a BiH

Iz tiska je izišao novi, 3. broj 2020. godine Vijesti Hrvatske redovničke konferencije i Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, objavljeno je na stranici redovnistvo.hr 12. prosinca.

Umro fra Nikola Mate Roščić

Franjevac konventualac fra Nikola (Mate) Roščić, okrijepljen svetim sakramentima, umro je u ponedjeljak 18. siječnja u Zagrebu u kliničkom bolničkom centru Rebro, u 82. godini života, 65. redovništva i 56. svećeništva.

1 2 3 54