Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Svečani zavjeti u Zadru

U utorak 29. rujna, na blagdan sv. Mihovila, Gabrijela i Rafaela, a uoči proslave blagdana zaštitnika Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, dvojica braće, fra Pavle Ivić i fra Samuel Azemi, položili su u crkvi Sv. Frane u Zadru doživotne zavjete.

O. Ivan Ike Mandurić položio svečane zavjete

U kapeli Presvetoga Srca Isusova u isusovačkoj zajednici u Osijeku, 29. rujna, na dan svetih arkanđelâ, Mihaela, Gabrijela i Rafaela, hrvatski isusovac o. Ivan Mandurić – Ike, položio je svoje svečane zavjete te je time u cijelosti pritjelovljen apostolskom tijelu Družbe Isusove.

Info-panel o isusovačkom umjetniku o. Marijanu Gajšaku

Ogranak Matice hrvatske iz Klanjca, na inicijativu svog predsjednika Nikole Filka, na Klanječkom vidikovcu je 29. rujna postavio info-panel o rođenom Klanjčanu, umjetniku, isusovcu o. Marijanu Gajšaku (1944. - 1993.).

Umro fra Milan Ujević

Nakon kratke i teške bolesti, okrijepljen svetim sakramentima, u bolnici u Kninu u ponedjeljak 28. rujna u 84. godini života, 67. redovništva i 57. svećeništva preminuo je član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Milan Ujević.

Milosrdnice u Dubrovniku proslavile svetkovinu sv. Vinka

Milosrdnice sv. Vinka Paulskog u Dubrovniku proslavile su svetkovinu svog utemeljitelja u nedjelju, 27. rujna u samostanu Za kapelicom. Euharistijsko slavlje predvodio je mr. don Josip Lebo, ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku.

Preminuo o. Luka Lučić

U Zagrebu je 26. rujna preminuo isusovac o. Luka Lučić, dugogodišnji misionar u Africi, u 82. godini života, 65. godini redovništva, 53. godini svećeništva. 

Zagreb: Osnivanje humanitarne udruge „Fra Ante Antić“

Nadahnuti karizmom časnog sluge Božjeg fra Ante Antića, a u svrhu još većeg i zauzetijeg rada da se on što prije proglasi blaženim i svetim, franjevci Samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu, zamolili su Upravu Provincije Presvetog Otkupitelja da im dopusti osnivanje Humanitarne udruge „Fra Ante Antić“. Nakon dopuštenja Uprave Provincije, slijedeći zakonsku proceduru, pristupilo se osnivanju Udruge. Ovih dana stigao je dopis nadležnih tijela o početku rada Udruge.

1 2 3 38