Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Sv. Terezija Avilska proslavljena u Karmelu Brezovici

Bosonoge karmelićanke u Brezovici, zajedno sa štovateljima i prijateljima sv. Terezije Avilske, njihove duhovne majke i naučiteljice Crkve, mističarke i spisateljice, proslavile su u petak 15. listopada njezinu svetkovinu.

JRS: Sigurni, solidarni i zakoniti putevi migracija za izbjeglice

Nasilje na granici je nedopustivo, nehumano i ne može se opravdati. Ono, kako vidimo, nikada i nije dugoročno rješenje, niti će zaustaviti migracije, poručili su iz Isusovačke službe za izbjeglice, nakon što je u medijima objavljena snimka nasilja od, kako je potvrđeno, pripadnika hrvatske policije spram migranata i izbjeglica, zabilježena kamerom međunarodnog novinarskog tima, prenosi Vatican News..

Nuncij Lingua: „Redovništvo i sinodalnost Crkve“

Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua održao je predavanje „Redovništvo i sinodalnost Crkve“ na 53. skupštini Hrvatske redovničke konferencije, koja se održava u zajedništvu s članovima Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine, u srijedu 13. listopada 2021. u franjevačkom samostanu u zagrebačkoj Dubravi. Predavanje donosimo u cijelosti.

Glazbom kroz dominikansku jubilejsku godinu

U sklopu obilježavanja 800. obljetnice dolaska dominikanaca na hrvatske prostore Zagrebački gitaristički kvartet održao je koncert u utorak 12. listopada u knjižnici „Hijacint Bošković“ Samostana Kraljice sv. Krunice u Zagrebu, izvijestila je Hrvatska dominikanska provincija.

1 2 3 97