Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Dan Doma za odrasle osobe u Blatu

U okviru devetnice bl. Mariji Propetoga, u Domu za odrasle osobe put Prigradice u Blatu, u ponedjeljak, 6. srpnja proslavljen je Dan doma euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik župe Svih svetih don Željko Kovačević. Za vrijeme euharistijskoga slavlja pjevala je s. M. Juliana Beretić.

Zlatna misa fra Ferde Posavca

U svojoj rodnoj župi Tuhelj fra Ferdo Zdravko Posavec proslavio je 5. srpnja zlatnu misu – 50 godina svećeništva, u koncelebraciji s 13 svećenika, a homiliju je izrekao mons. Zlatko Koren.

Održani 11. susreti raseljenih vjernika kotorvaroške doline u Zagrebu

U zagrebačkom naselju i Župi sv. Marije Anđeoske u Sesvetskoj Sopnici u nedjelju, 5. srpnja održani su 11. susreti raseljenih vjernika Hrvata župa kotorvaroške doline (Kotor Varoš, Sokoline i Vrbanjci) te prijatelja toga živopisno-povijesnog kraja u sjeverozapadnoj Bosni.

Umro fra Stojan Ravić, franjevac trećoredac

Redovnik i svećenik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, član Samostana sv. Franje u Odri (Zagreb) fra Stojan Ravić okrjepljen svetim sakramentima umro je u nedjelju, 5. srpnja u poslijepodnevnim satima u Kliničkome bolničkom centru Sestre milosrdnice u Zagrebu poslije duge bolesti u 76. godini života, 57. godini redovništva i 50. godini svećeničke službe.

„Zlatni cekin“ potpisao vrijedan ugovor

„Zlatni cekin“, poliklinika za rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju u Slavonskom Brodu i Ministarstvo regionalnog razvoja RH od novca iz europskih fondova potpisali su 3. srpnja ugovor vrijedan 500.000 kn.

Peti dan devetnice bl. Mariji Petković

Molitvena nakana petoga dana devetnice u čast bl. Marije Propetog Petković, u subotu, 4. srpnja u svetištu u Blatu bila je za duše u čistilištu, a krunicu su predmolila djeca, prvopričesnici i članovi dječjeg zbora »Stope« koji je predvodio i euharistijsko pjevanje, pod vodstvom s. M. Juliane Beretić.

1 2 3 25