Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Predstava „Dide, pobiše nam fratre!“ u Zagrebu

Zavičajna zajednica Široki Brijeg u Zagrebu organizira izvođenje predstave „Dide, pobiše nam fratre!“ Predstava će se prikazati u subotu 29. veljače u 18 sati u velikoj dvorani Zvonimir u sklopu Doma hrvatske vojske na adresi Marka Stančića 6.

Gostovanje Roberta Kurbaše na korizmenoj tribini u samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi

Gost prve tradicionalne korizmene tribine koje se održavaju u samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi (Avenija Gojka Šuška 2) bio je Robert Kurbaša, kazališni glumac koji je razgovarao s novinarom Glasa Koncila Ivanom Taševom. Kurbaša je govorio o kršćanskim vrijednostima u svijetu umjetnosti te je započeo izvedbom iz  monodrame Ispit savjesti koja poziva na produbljivanje vrednota.

Održana 20. "Pepelnica umjetnika"

Dvadeseta "Pepelnica umjetnika" o temi "Što je kultura današnjoj umjetnosti?", održana je u srijedu 26. veljače na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Moderator i inicijator bio je dominikanac o. Frano Prcela.

Počele korizmene tribine na Peščenici

U dominikanskom samostanu bl. Augustina Kažotića u Zagrebu počele su na Čistu srijedu, 26. veljače, korizmene tribine o temi „Obrazovanje – ljudsko dostojanstvo“. Na prvoj tribini o temi „Odgoj i obrazovanje u službi napretka i dobrobiti čovjeka“ govorila je dr. Jasminka Buljan Culej, koja je objavila šezdesetak znanstvenih i stručnih radova te je urednica nekoliko knjiga i suautorica je priručnika za nastavu prirodoslovne grupe predmeta.

Umro fra Maksimilijan Marko Herceg

Franjevac konventualac fra Maksimilijan (Marko) Herceg umro je u četvrtak 20. veljače. Sprovodni obredi i misa zadušnica bit će u ponedjeljak 24. veljače u 11 sati u crkvi Sv. Antuna Padovanskoga u Zagrebu. Nakon mise tijelo pokojnoga o. Maksimilijana bit će položeno u samostansku grobnicu u kapelu Svetog Duha.

Otvorena izložba portreta hrvatskih svetaca i blaženika obitelji Mareković

Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu'' akademskih slikara kćeri i oca Kristine Mareković i Ivice Ivana Marekovića otvorena je na blagdan zaštitnika umjetnika dominikanca Blaženog Angelica u utorak 18. veljače u multimedijalnoj dvorani „Fr. Dominik Barač“ dominikanskoga samostana i župe bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici.

Počeo opći sabor salezijanaca

U Torinu je 16. veljače misnim slavljem koje je predvodio vrhovni poglavar don Angel Fernandez Artime počeo 28. opći sabor Družbe svetog Franje Saleškog.

1 2 3 13