Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Svečani zavjeti u Zadru

U utorak 29. rujna, na blagdan sv. Mihovila, Gabrijela i Rafaela, a uoči proslave blagdana zaštitnika Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, dvojica braće, fra Pavle Ivić i fra Samuel Azemi, položili su u crkvi Sv. Frane u Zadru doživotne zavjete.

Svečani zavjeti s. Marije Margarete od Presvetog Srca Isusova

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predslavio je 24. listopada u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj misu tijekom koje je svoje svečane redovničke zavjete položila s. Marija Margareta od Presvetog Srca Isusova (Dragana Boškić).

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić zaredio za đakona fra Pavla Ivića

U subotu, 24. listopada u Zadru, u crkvi sv. Frane, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić zaredio je za đakona fra Pavla Ivića, franjevca Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri. Uz nadbiskupa suslavilo je petnaestak svećenika među kojima i fra Andrija Bilokapić, provincijal.

Nova uprava Vice-provincije sv. Bazilija i Makrine bazilijanki u Hrvatskoj

U tijeku svoga boravka u Hrvatskoj, generalna poglavarica sestara Reda sv. Bazilija Velikog č. M. Marcela Runcan, prethodno saslušavši mišljenje sestara, imenovala je 24. listopada predstojnicom Vice-provincije svetih Bazilija i Makrine sestara bazilijanki u Hrvatskoj s. Anastaziju Pitka, članicu Provincije sestara vasilijanki svetog Arkanđela Mihaela sa sjedištem u Osijeku

Fra Pavle Ivić položio prisegu vjernosti i ispovijest vjere

Pred zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem fra Pavle Ivić, kandidat za đakonat Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri, položio je prisegu vjernosti i ispovijest vjere na spomendan sv. Ivana Pavla II. 22. listopada u poslijepodnevnim satima u kapeli Sv. Marka i zadarskih zaštitnika u Nadbiskupskoj palači u Zadru.

Uršulinke proslavile nebesku zaštitnicu

Umirovljeni profesor biblijskih znanosti na đakovačkom KBF-u mons. Luka Marjanović predvodio je 21. listopada, na blagdan sv. Uršule, večernje slavlje u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

1 2 3 42