Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Spomen mučeničke smrti s. Žarke Ivasić u Gospiću

Župa Gospić slavila je 16. svibnja svog suzaštitnika sv. Ivana Nepomuka jutarnjom misom, a poslijepodne obilježila Dan mučeničke smrti Žarke Ivasić, milosrdnice, koja je strijeljana i pokopana na groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću 16. svibnja 1946.

Obnova obećanja u Frami Našice

Tijekom večernje misu u subotu, 14. svibnja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama četrnaestero članova mjesnog bratstva Franjevačke mladeži dalo je obećanja da će po primjeru sv. Franje živjeti evanđelje u svome životu.

Proslava svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju

Župa i svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića su 12. svibnja proslavili svetkovinu svog nebeskog zaštitnika središnjim misnim slavljem koje je predvodio ministar Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića fra Juro Šimić.

Sprovodni obredi za fra Josipa Vidasa

Član Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri fra Josip Vidas pokopan je u srijedu 11. svibnja na Gradskom groblju u Zadru, izvijestili su iz Provincije.

Preminula s. Bernardica Golubičić

S. M. Bernardica Golubičić, redovnica Družbe Milosrdnih sestara Sv. Križa, rodom iz Bošnjaka, preminula je u srijedu 11. svibnja u Đakovu, u 90. godini života i 54. godini svetih zavjeta.

1 2 3 143