Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovništvo (HRK)

Intervju generala Družbe Isusove: Što mi nitko ne vjeruje o papi Franji

Već gotovo pet godina o. Arturo Sosa je generalni poglavar Družbe Isusove. U intervjuu koji je dao njemačkoj agenciji Katholisch.de, kako prenosi portal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, objašnjava što ga fascinira u liku sv. Ignacija, utemeljitelja reda, kakvo je aktualno stanje Družbe Isusove i kakav odnos ima s Papom. Razgovor s isusovačkim generalnom donosimo u cijelosti.

Školske sestre franjevke napravile aplikaciju Hodòs

Školske sestre franjevke provincije Svete Obitelji iz Mostara objavile su aplikaciju Hodòs koju je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 19. srpnja predstavila s. Matija Pačar.

Split: Prva skupština Federacije monahinja klarisa

U Samostanu sv. Klare u Splitu od 15. do 17. srpnja održana je skupština Federacije monahinja klarisa „Bezgrešnog začeća“, koju sačinjavaju samostani sestara klarisa u Splitu, Zagrebu, Brestovskom i Požegi.

Proslava Gospe Karmelske u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj

Središnjim misnim slavljem koje je u petak 16. srpnja u 19 sati u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj predvodio đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić, završena je proslava ovogodišnje svetkovine Gospe Karmelske, najvećeg blagdana Karmelskog Reda, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

O. Čirko: Remetska crkva bit će zatvorena radi obnove

Župnik Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u zagrebačkim Remetama o. Antonio Mario Čirko, OCD, u emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija izvijestio je o tijeku obnove remetskog Svetišta i najavio njegovo zatvaranje radi obnove.

1 2 3 82