Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan sastanak Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata OFS-a

Zagreb (IKA)

U Samostanu sv. Mihaela franjevaca kapucina u zagrebačkoj Dubravi održan je u utorak 26. rujna sastanak nacionalnih duhovnih asistenata Franjevačkoga svjetovnog reda, izvijestilo je Nacionalno vijeće OFS-a.

Sastankom je predsjedao fra Zvonimir Brusač, TOR, koji je službu predsjedatelja Konferencije obnašao zadnje dvije godine. Uz njega su na sastanku bili fra Goran Malenica, OFM, fra Ivan Bradarić, OFMConv, i fra Goran Rukavina, OFMCap.

U bratskom razgovoru duhovni asistenti su razgovarali o aktualnim pitanjima koja se odnose na rad Nacionalnog vijeća. Podijelili su uloge u nizu aktivnosti koje organizira i provodi Nacionalno vijeće, a koje se tiče i njihove nazočnosti: odlazak na bratske i pastoralne pohode područnim bratstvima, sudjelovanje na predstojećem nacionalnom kapitulu i nekim drugim susretima.

Dogovoreno je također da će se u 2024. održati tečaj za duhovne asistente OFS-a i Frame, koji se iz objektivnih razloga nekoliko posljednjih godina nije održavao. Fra Zvonimir je podsjetio braću da će dogodine u svibnju biti bratski i pastoralni pohod Nacionalnog vijeća od strane Međunarodnog vijeća OFS-a koji će trajati nekoliko dana.

Na kraju, kako to određuje Pravilnik Konferencije duhovnih asistenata Franjevačkog svjetovnog reda, fra Zvonimir je službu predsjedavajućega prenio na sljedećega koji dolazi po zadanom redoslijedu, a to je fra Goran Malenica uime Reda manje braće (OFM), a službu tajnika je prema istom Pravilniku preuzeo fra Goran Rukavina ispred braće franjevaca kapucina (OFMCap).

Naime, prema Pravilniku (br. 9) određen je taj redoslijed obavljanja službe predsjedatelja Konferencije duhovnih asistenata Franjevačkog svjetovnog reda: OFM, OFMConv, OFMCap, TOR. Nakon razgovora i ohrabrenja braća su zazvala moćnu zaštitu svetog Mihovila i zagovor sv. Oca Franje i svih svetaca franjevačkog Reda, izvijestilo je Nacionalno vijeće OFS-a.