Budi dio naše mreže
Izbornik

Održan susret sestara s privremenim zavjetima

Split (IKA)

Redoviti godišnji susret sestara s privremenim zavjetima održan je od 22. do 24. travnja  kod Službenica milosrđa u Duhovnom centru "Oaza sv. Marije Krucifikse" na Kamenu u Splitu.

Susret je organiziralo Povjerenstvo Hrvatske redovničke konferencije za početnu formaciju redovnica i redovnika. Voditelj susreta bio je doc. dr. sc. Taras Barščevski, profesor biblijske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prof. Taras govorio je o temi „Čuvaj se da ti se u srcu ne porodi opaka misao (Pnz 15,9). Briga o srcu kao središtu monaške duhovnosti“.

Na susretu se okupilo oko 60 sudionica (sestre s privremenim zavjetima i njihove odgojiteljice) iz 14 redovničkih zajednica. Tijekom tri dana, sestre su uz poticajna razmatranja, sudjelovale u euharistijskim slavljima, klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, radu u skupini, kreativnim radionicama, a bilo je prigode i za ispovijed i osobni duhovni razgovor. U sklopu programa bio je predviđen i posjet crkvi Svete obitelji u Solinu.