Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: doc-dr-sc-taras-barscevski

O. Barščevski održao predavanje "Akatist Svetomu i pravednomu Josipu. Biblijske slike i moralno–duhovni nauk"

Izv. prof. dr. sc. Taras Barščevski s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na dvodnevnom znanstvenom skupu „Protector Croatiae“, u povodu 150. obljetnice početka objavljivanja Glasnika svetog Josipa, u petak 10. studenoga u Hrvatskom nacionalnom svetištu u Karlovcu održao je predavanje o molitvi hvale i štovanja upućenoj svetom Josipu, zaručniku Presvete Djevice Marije i Isusovom zemaljskom ocu.

„Aktualne teme biblijske teologije“

Kršćanska sadašnjost objavila je knjigu grkokatoličkog svećenika i profesora Svetog pisma dr. sc. Tarasa Barščevskog „Aktualne teme biblijske teologije“.

Održan susret sestara s privremenim zavjetima

Redoviti godišnji susret sestara s privremenim zavjetima održan je od 22. do 24. travnja  kod Službenica milosrđa u Duhovnom centru "Oaza sv. Marije Krucifikse" na Kamenu u Splitu.

Na HKS-u održan okrugli stol „Ukrajina – jučer, danas, sutra“

U suorganizaciji Hrvatskog katoličkog sveučilišta i Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj u utorak 12. travnja na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu održan je okrugli stol „Ukrajina – jučer, danas, sutra“, izvijestio je Ured za odnose s javnošću HKS-a.

TPT: Predavanja doc. dr. Barščevskoga i doc. dr. Kneževića

U poslijepodnevnom radu 62. TPT-a u Zagrebu o „Službi svećenika u svećeničkom narodu“ govorio je doc. dr. sc. Taras Barščevski, a o „Sakramentu krštenja – sakramenta svetog reda: odnosu ministerijalnog svećeništva i krsnog svećeništva“ doc. dr. sc. Josip Knežević.

Argumenti HKR-a o preobrazbi svećeništva u promjeni epohe

Ususret 62. teološko-pastoralnom tjednu (TPT), koji će se održati u Zagrebu od 25. do 27. siječnja o temi preobrazbe svećeništva u promjeni epohe, u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija 18. siječnja bilo je govora o promjenama u svećeničkom i vjerničkom poslanju, krizi kršćanskog identiteta kao i o mjestu svećenika i redovnika u svijetu.

1 2