Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni koncert „Moj puče“ KUD-a Tounjčica

Tounj (IKA)

U župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Tounju održan je u subotu 23. ožujka korizmeni koncert KUD-a Tounjčica pod nazivom „Puče moj“.

Bio je to prvi korizmeni koncert udruge iz općine Tounj koja se bavi očuvanjem kulturne baštine svog kraja a koju vrlo odgovorno vodi Branko Rumenović. Nakon popodnevne mise koju je predslavio župnik Tounja dr. fra Ante Bekavac, koncert „Puče moj“ bio je prikaz tradicijskih običaja vezanih za sve momente korizme i Velikog tjedna kroz kazivanja najmlađih članova KUD-a Tounjčica kao i kroz napjeve članova folklorne skupine. Pjevače je uz orgulje pratio Sani Francetić, dok je program vodila Inka Salopek.

Gost tounjskim folklorašima u njihovoj prezentaciji korizmenih običaja bio je Ženski vokalni ansambl Zwizde iz Zagreba koji se bave očuvanjem i promocijom šokačke kulture. Slavonke iz Zagreba  predstavile su pučke napjeve Slavonije i Srijema u narodnoj nošnji.

Nakon koncerta u prepunoj župnoj crkvi predsjednik KUD-a Tounjčica Branko Rumenović predstavio je vrlo plodni rad tounjskih čuvara baštine i aktivnosti oko očuvanja tradicije, nošnji i običaja koje zapisuju od još živućih svjedoka, kao i oko izrade nošnji. Ujedno je predstavio 8. broj Glasnika KUD-a Tounjčica.